Apkopotas pagājušā gada nogalē veiktās aptaujas rezultāti par Popes estrādes atjaunošanas lietderīgumu. Ventspils novada domes organizētajā aptaujā piedalījušies 997 respondenti, un aptaujas organizatori to vērtē kā aktīvu iedzīvotāju līdzdalību. Respondenti pārliecinoši atzinuši, ka Popes estrādi nepieciešams atjaunot.

Ventspils novada dome norāda, ka viens no būtiskiem ieguvumiem ir arī tas, ka Ventspils pilsētas iedzīvotāji izteikuši gatavību apmeklēt šajā estrādē rīkotos pasākumus. Šīs aptaujas organizēšanā, ko Ventspils novada domei palīdzēja īstenot arī Ventspils Augstskolas studenti, padomu neliedza arī pazīstamais mūziķis, producents un Latvijas Kultūras koledžas pasniedzējs Aivars Hermanis.

 

Ventspils novada dome plāno ar Aivaru Hermani sadarbību turpināt, lai izzinātu estrādes darbības kultūrekonomiskos apstākļus – kādai būtu jābūt šī pievilcīgā kultūras objekta darbības formai, sadarbības partneriem un citiem aspektiem, lai estrādes darbība no pašvaldības puses būtu dotējama ar iespējami mazāku finansējuma apjomu. Šāds ekonomiskais pamatojums būs nepieciešams arī sekmīgākai finansējuma piesaistei, jo tikai par pašvaldības līdzekļiem šāda mēroga projektu finansēt būtu sarežģīti. Tāpēc tiks meklētas gan starptautisku fondu iespējas, gan citi iespējamā finansējuma risinājumi.

 

Ar aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: