Ventspils Tūrisma informācijas centrs aicina pieteikties Ventspils gidu kursiem, kas notiks no 14.marta līdz 27.aprīlim Ventspils Augstskolas Mūžizglītības nodaļas telpās.

Mācības notiks piektdienās no plkst. 16:00 līdz plkst. 20:00 (atsevišķās reizēs no plkst. 15:00) un sestdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00. Pabeidzot apmācības, dalībnieki iegūs Ventspils gida sertifikātu, ko svinīgi izsniegs maijā un tas būs derīgs 3 gadus – līdz 2017. gada 14. maijam. Īpaši uz gidu kursiem tiek aicināti gidi, kas ekskursijas varētu vadīt svešvalodās.

 

Kursu mērķis ir veicināt Ventspils kā tūrisma galamērķa popularitāti un sniegt gidiem, kuri vēlas strādāt Ventspils administratīvajā teritorijā, vispusīgu un precīzu informāciju par Ventspili, tās tūrisma objektiem un apskates vietām. Lektoru vidū būs ne tikai tūrisma profesionāļi, bet arī Ventspils pašvaldības pārstāvji.

 

Ventspils gidi varēs iztaujāt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, bet mācību ekskursijā jaunākos pilsētas sporta, komunālos, sabiedriskos un vides projektus apskatīt kopā ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Didzi Ošenieku. Vairāku mācību ekskursiju laikā paredzēts iepazīt arī Ostas kapteiņu dienesta darbu, Ventspils arhitektūru un pilsētbūvniecības vēsturi, Ventspils muzeja filiāles, Olimpiskā centra „Ventspils” objektus un Ventspils Brīvostā un Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā strādājošus uzņēmumus.

 

Programmā paredzēts lekciju kurss par Ventspils pilsētas vēsturi un tās iedzīvotājiem, ko vadīs vēsturniece Ingrīda Štrumfa un Armands Vijups. Lektoru vidū būs arī tūrisma profesionāļu vidū labi pazīstamais Vidzemes augstskolas doktors Andris Klepers, kurš kopā ar kolēģi Juri Smaļinski janvārī prezentēja savu jauno grāmatu „Tūristu gids. Vietas pieredzējuma radīšana”. Jaunajiem gidiem padomus sniegs Tūrisma aģentūras „Tobago” vadītāja un gide ar vairāk kā 20 gadu stāžu – Iveta Rīvāne.

 

Ventspils pilsētas dome šādus kursu organizē jau piekto reizi. 2002. gadā Ventspils pilsētas gidu sertifikātus ieguva 37 cilvēki, 2004. gadā - 63, 2008. gadā - 59 gidi, bet 2011.gadā – 49.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: