Tuvojas pavasaris un līdz ar to – sezonālie lauku darbi. Lai sniegtu atbalstu lauksaimniekiem, SEB līzings kopā ar lauksaimniecības tehnikas tirgotājiem un apdrošināšanas sabiedrību BALTA izstrādājis īpašu piedāvājumu.

SEB līzinga izsniegtais finansējums dažāda veida lauksaimniecības tehnikas iegādei 2013. gadā veido 1/3 no kopā gada laikā piešķirtā finansējuma. Īpaši liela aktivitāte iegādājoties lauksaimniecības tehniku ir bijusi Kurzemes pusē (Liepājā, Talsos) un Zemgalē (Jelgava, Dobele, Bauska).

Lai arī 2013. gadā Eiropas finansējuma pieejamība ir bijusi diezgan ierobežota, pieprasījums turpināja augt - salīdzinot ar 2012. gadu, pagājušā gadā SEB līzings izsniegtā finansējuma apjomi Zemgales un Kurzemes reģionā pieauguši par vairāk nekā 35%, Rīgas reģionā ir saglabājušies vienādā līmenī (pat mazliet samazinājās), savukārt Latgalē samazinājušies par 10%. Jāsaka gan, ka Latgalē samazinājums ir pret iepriekšējo gadu, kad apjomu pieaugums bija turpat trīskāršojies.

 

SEB līzinga vadītāja Nellija Kočanova: „Šogad pozitīvu ietekmi varētu dot pievienošanās eiro zonai, lai paplašinātu eksportu uz citiem tirgiem, tāpat Eiropas Savienības subsīdiju pieejamība varētu būt papildu stimuls, ko gada otrajā pusē sagaida mūsu klienti no ražošanas jomām, tanī skaitā lauksaimniecības.”

 

Izvēlies savu lauktehniku par īpašu cenu

SEB grupa lauksaimnieku vajadzībām piedāvā dažādus risinājumus - finanšu līzingu, apgrozāmo līdzekļu kredītu, kā arī kredītlīniju. Šogad SEB līzings sadarbībā ar partneriem ir izstrādājis speciālu piedāvājumu lauksaimniekiem, kas ietver vairāk nekā trīsdesmit tehnikas un automobiļu modeļiem speciālas cenas uz objektu iegādi, kā arī īpašus līzinga noformēšanas nosacījumus.

 

SEB līzinga vadītāja Nellija Kočanova: „Mēs redzam, ka lauksaimnieki pieņem nesasteigtus un pārdomātus lēmumus - lauksaimniekiem ir svarīga tehnikas kvalitāte un atbilstošs serviss, jo traktoru vai kombainu neizvēlas kā kleitas pēc jaunākās modes un tos izmanto ilgstoši. Tāpat pēdējā laikā arvien biežāk lauksaimnieki cenšas iemaksāt lielāku pirmo iemaksu, lai nākotnes līzinga maksājumi neradītu papildus riskus.”

 

Nezaudē saulainās dienas pļaujas laikā – saņem aizvietotu tehniku

Cik bieži dzirdēts, ka tehnika salūza pašā pļaujas laikā, bet laika apstākļi nevar gaidīt. Tagad apdrošināšanas sabiedrība BALTA sadarbībā ar SEB līzingu ir izstrādājusi lauksaimniekiem īpašu piedāvājumu, kas paredz atlīdzināt klientam izdevumus līdzvērtīgas tehnikas īrei uz remonta laiku, lai neapstātos iesāktie darbi.

 

Tehnikas īres izdevumi tiks apmaksāti sākot ar trešo dienu pēc apdrošināšanas gadījuma pieteikšanas, taču ne ilgāk kā 30 dienas. Atlīdzības limits tehnikas īres izdevumiem noteikts EUR 700 dienā uz vienu tehnikas vienību un EUR 7 000 uz visu apdrošināšanas līguma darbības periodu.

 

Andis Vītolbergs, z/s Muižgaļi īpašnieks:

– Pirms gada mums bija nepieciešams frontālais iekrāvējs. Ja saimniecībā, kurā viss ir mehanizēts, nobrūk kāda tehnikas vienība, ir ļoti svarīgi problēmu atrisināt ātri. Līzings ir pats operatīvākais veids, kā iegādāties nepieciešamo. Vienu dienu uzrakstījām pieteikumu, nākamajā iesniedzām nepieciešamos dokumentus un ļoti drīz arī uzzinājām, ka līzings ir piešķirts. Līzinga priekšrocība ir arī tā, ka gadījumā, ja nespēj to atmaksāt, tiek ieķīlāta tikai konkrētā tehnikas vienība, nevis visa saimniecība.

 

Uzziņai:

  • Izdevīgs piedāvājums vairāk nekā 30 lauktehnikas objektiem;

  • Īpašie līzinga nosacījumi;

  • Akcijas piedāvājums tehnikas apdrošināšanai;

  • Lauksaimnieku komplekts Jūsu ikdienai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: