Livonijas ordeņa pilī pēc restaurācijas skatāma latviešu glezniecības klasiķa un ventspilnieka Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa glezna Bārtiete (1932) un muzeja kolekcijā esošie grafikas darbi.

Ventspilnieki var būt lepni, ka viens no latviešu glezniecības klasiķiem Jānis Ferdinands Tīdemanis ir dzimis Ventspilī, skolojies ne tikai dzīves skolā, bet arī studējis mākslu Beļģijā pie sava laika izcilākajiem māksliniekiem, piemēram, Izidora Opsomera, un šīs mākslas vēsmas atnesis arī uz Latviju.

 

Pasaules pilsonim Tīdemanim pirmā personālizstāde tomēr notiek dzimtajā pilsētā, un pirmo reizi kādas izstādes atklāšanā skan mūzika. Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī patlaban skatāma neliela apjoma izstāde, kurā eksponētas Ventspils muzeja mākslas krātuves glezniecības vērtības – J.F. Tīdemaņa Bārtiete, kas atgriezusies pēc restaurācijas (Valsts Kultūrkapitāla atbalsts, rest. Z.Stikāne) un trīs grafikas darbi (rest. I.Rozefelde). Izstādi papildina informatīvā sadaļa gan par mākslinieku, gan viņa darbu glabātāju Latvijā – Kārli Upīti, pateicoties kuram, arī Latvijas Nacionālais muzeju krājums ticis pie kolorītā gleznotāja darbiem.

 

Izstāde būs apskatāma līdz 18.maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: