35% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta ķīmijas vai fizikas obligātā centralizētā eksāmena ieviešanu 12. klasei, secināts pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktajā aptaujā.

Lielākā daļa no tiem – 21% – uzskata, ka šim centralizētajam eksāmenam ir drīzāk jābūt, bet 14% domā, ka noteikti jābūt. Atbalstītāju vidū lielākoties ir iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem, vīrieši, augstākā līmeņa speciālisti un iedzīvotāji ar salīdzinoši augstiem ienākumiem. Bet vairāk nekā puse jeb 54% aptaujāto neatbalsta eksāmena ieviešanu. Starp tiem lielākoties ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, sievietes, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ienākumiem. 11% aptaujāto nav raduši atbildi uz šo jautājumu.

Interneta aptaujā piedalījušies 800 Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Ventas Balss jau rakstīja, ka valdība ir atbalstījusi Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumu no 2015./2016. mācību gada ieviest 12. klasei piekto obligāto centralizēto eksāmenu ķīmijā vai fizikā (pēc izvēles).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: