Atzīmējot Marijas Naumovas 20 gadu darbības jubileju uz profesionālās skatuves, 6. martā plkst. 19.00 teātra namā Jūras vārti notiks dziedātājas koncerts „Romani Rat” (Čigānu nakts).

Koncerti plānoti kā mākslinieciskas izrādes, kuras atspoguļo četrus vēsturiskus stāstus par čigānu mūzikas nozīmīgo ietekmi pasaules mūzikā, līdz ar to koncerta repertuārs tiks dalīts 4 blokos: rumāņu-ungāru-čigānu mūzika, t.sk., Balkānu mūzika; flamenko kā čigānu izcelsmes mūzika, rodoties apvienojoties čigānu un spāņu mūzikai; manouc jeb franču / čigānu džezs, ko radījis slavens čigānu ģitārists Django Reinhardt, zaudējot 2 kreisās rokas pirkstus savas telts ugunsgrēkā, līdz ar to attīstot īpašu ģitārspēli un izveidojot jaunu mūzikas stilu; krievu čigānu mūzika.

Caur čigānu mūziku, deju, dziesmu, video un uzvedumu kopumā tiks stāstīti stāsti, kurus muzikāli izdzīvot un iepazīties ar čigānu vēsturi un kultūru. Kopā ar Mariju Naumovu uz skatuves muzicēs un dejos kopā aptuveni 15 mākslinieki ne tikai no Latvijas, bet arī Spānijas, Francijas un Rumānijas.

 

Turpinājumā intervija ar dziedātāju Mariju Naumovu par gaidāmo koncertu.

Koncertā tiks atzīmēti 20 darbības gadi uz skatuves, kādēļ jubilejas reizē izvēlēta čigānu mūzika?

– Vēlējos savu jubileju atzīmēt jautrās un neaizmirstamās noskaņās. Lai tas būtu skaisti, krāsaini un interesanti maniem klausītājiem. Tieši stāsts par čigānu tautas vēsturi un tās mūziku mani uzrunāja. Tas atbilst manam es.

 

Vai šajā koncertā atklāsies Marijas Naumovas ugunīgā šķautne?

– Jā, Romani rat būs pavisam cita Marija. Nesen viņu pati atklāju, un esmu priecīga par to! Ar ugunīgās čigānu mūzikas palīdzību man izdevās atklāt sevī vēl vienu jaunu rakstura pusi. Jūras vārtos par to noteikti varēsiet pārliecināties!

 

Darba grafiks nenoliedzami šobrīd ir saspringts – uzstāšanās Sočos, tagad koncertprogramma ar vairākiem priekšnesumiem dažādās pilsētās. Vai bija viegli pārslēgties no olimpiādes notikumiem, lai gatavotos Romani rat?

– Man patīk pārslēgties, un man tas padodas. Savā sirdī un dvēselē esmu aktrise un varu darboties dažādos virzienos. Jā, man tas patīk. Mans brauciens uz olimpiādi Sočos bija piepildīts ar jaukām un pozitīvām izjūtām. Īpaši saviļņota biju par iespēju tikties ar mūsu varoņiem kamaniņu sportā. Patīkamie un neaizmirstamie pārdzīvojumi šajā lielajā sporta pasākumā deva jaunus spēkus, lai strādātu un būtu formā par visiem 100% pirms martā paredzētajām koncertizrādēm Romani rat piecās Latvijas pilsētās!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: