Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sagaida sudraba bobslejistus

Naktī uz otrdienu lidostā ar skaļām ovācijām tika sagaidīti Latvijas olimpieši, tostarp olimpiskie vicečempioni – ventspilnieka Sanda Prūša trenētais bobsleja četrinieks. Sportistus ar dziesmām, apsveikumiem un ziediem sagaidīja arī līdzjutēji no Ventspils.

Rindas uz veselības aprūpi pieaugs

Nepietiekamā valsts finansējuma dēļ Ventspils poliklīnikā rindas uz ambulatorajiem pakalpojumiem šogad pieaugs.

 

2.lpp. Viedoklis: „Tantes, glābiet mani!”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Pagājušajā nedēļā redakcija saņēma satraucošu ziņu – sievietei, kura dzemdējusi sešus bērnus, pēdējās trīs grūtniecības beigušās bez bērniņa. Pie ārsta sieviete nav gājusi, ne pati, ne arī kāds cits nevar pateikt, kas ar bērniņiem īsti noticis, kur tie palikuši. Pirms iepriekšējām dzemdībām sieviete pārtraukusi strādāt – kaut kur aizbraukusi, bet, kad atgriezusies, nav bijis ne grūtniecībai raksturīgā resnā vēdera, ne arī jaundzimušā bērniņa.»

3.lpp.

Grūtniece izvairās no ārstiem

Kādā Popes pagasta ciemā daudzbērnu māte jau atkal ir gaidībās. Apkārtējie ir satraukti, jo trīs iepriekšējie bērni, kurus viņa nēsāja zem sirds, ģimenē neaug.

Pēc kautiņa patversmē mirst vīrietis

Vienīgā vieta pilsētā, kur bezpajumtnieki var rast jumtu virs galvas un tikt pie silta zupas šķīvja, ir Latvijas samariešu apvienības naktspatversme. Ziemā, kad bija stiprs sals, patversmē tika ielaisti visi, kam bija tāda vajadzība.

4.lpp. Politika. Elektrofobija pārņem tautu un politiķus

Gaidāmais elektrības cenu kāpums šobrīd ir karstākais temats arī iedzīvotāju virtuves sarunās. Tiek domāts par to, kā ietaupīt, jo cenas sitīs pa kabatu daudziem. Trūcīgajiem valsts palīdzēs, saujiņa bagāto to nejutīs, bet vidusslānim jātiek galā pašam.

Attīstītās pilsētas jātur pie dzīvības

Lai arī pašvaldību dialogā ar VARAM jūtamas pozitīvas vēsmas, Latvijas lielās pilsētas, tostarp Ventspils, iebilst pret pilsētvides finansējuma fondu sadalījumu un vērsīsies Eiropas Komisijā.

5.lpp. Veselības aprūpe. Vienojas par uzlabojumiem

Par veselības aprūpes finansēšanas likumu, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbu un ES finansējuma apguvi tika diskutēts Ventspils mēra Aivara Lemberga, veselības ministres Ingrīdas Circenes, NMP dienesta vadītāja Armanda Ploriņa un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadītājas Egijas Širovas tikšanās laikā piektdien, kad ministre viesojās Ventspilī.

6.lpp. Sports. Honda piekāpjas čempionam Nikaram

Latvijas telpu futbola čempionātā cīņas beiguši Hondas futbolisti, abās ceturtdaļfināla kārtas spēlēs atzīstot pašreizējā valsts čempiona FK Nikars pārākumu.

VK Ventspils nostiprina pozīcijas TOP 3

Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionātā jau 15. uzvaru 20 spēlēs izcīnījuši VK Ventspils volejbolisti, līdz ar to jau divas kārtas pirms regulārā čempionāta noslēguma praktiski nodrošinot sev vietu labāko trijniekā.

 

7.lpp.

Sise un Džeina atkal mājās

Visi sunīši, kuri pazuduši saviem saimniekiem un kuru foto nonāk Ventas Balss slejās, atkal nonāk savās mājās! Tā noticis arī ar Sisi no 19. februāra laikraksta.

Aicina parakstīties par bērnu tiesībām

Pagaidām savākti daži tūkstoši no 30 000 parakstu, kas nepieciešami, lai veiktu grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā.

Meklē Ziedoņa gara cildinātājus

Godinot Imantu Ziedoni un viņa idejas, kā arī mudinot izcelt cilvēkus, kas glabā autora vēlmi vairot labo un latvisko, izveidots apbalvojums Laiks Ziedonim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: