Spānijas alumīnija profilu ražotājs "Sopena Group" jaunajā alumīnija profilu ražotnē Ventspilī pirmajā posmā plāno investēt 11,3 miljonus eiro (7,91 miljonus latu), un ražotne varētu sākt darbu aptuveni pēc 12-15 mēnešiem.

"Saražotās produkcijas galvenais tirgus būs Baltijas valstis, Krievija, Baltkrievija, Ukraina un Polija. Plānojam, ka eksports sasniegs 65%-70% no kopējiem ražošanas apjomiem," informēja Čisoti.

Viņš piebilda, ka patlaban viens Latvijas iedzīvotājs gadā patērē aptuveni četrus kilogramus alumīnija izstrādājumu, bet Rietumeiropā viens iedzīvotājs gadā patērē 14 kilogramus alumīnija izstrādājumu, kas ražoti ar ekstrūzijas metodi, vai kopumā 20 kilogramus alumīnija izstrādājumu. "Latvija pamazām kļūst par industriālu valsti, un alumīnija patēriņš noteikti sasniegs Rietumeiropas līmeni. Tas nozīmē, ka šajā tirgū būs vieta ne tikai mums, bet arī mūsu konkurentiem," sacīja Čisoti.

Ventspils mērs Aivars Lembergs līguma parakstīšanā uzsvēra, ka Ventspils jau 2002.gadā sāka īstenot pilsētas industrializācijas politiku un šajā laikā pilsētā ir atvērtas 18 jaunas rūpnīcas, kurās nodarbināti aptuveni 700 strādājošo, savukārt Ventspils ostā ir uzbūvēti pieci jauni termināļi.

"Mūsu mērķis ir palielināt rūpnīcās nodarbināto skaitu līdz 2000, tāpēc jebkurš jauns ražotājs Ventspilī ir gaidīts. Ja cilvēkiem būs izvēle braukt strādāt uz Lielbritāniju vai Ventspili, domāju, ka viņi izvēlēsies Ventspili," sacīja Lembergs.

Ventspils mērs piebilda, ka nopietns iemesls, kāpēc izdevās piesaistīt jauno investoru, ir paredzamais valsts atbalsts un Eiropas Savienības līdzfinansējums. Lembergs skaidroja, ka "Sopena Group" var saņemt atbalstu jauno produktu ražošanas programmā līdz vienam miljonam latu, kā arī, iespējams, ka tiks piešķirts atbalsts produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanas programmā līdz trim miljoniem latu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: