Samazinoties šogad Ventspils ostas apgrozījumam, ne tieši proporcionāli, bet tomēr samazinās arī ienākumu līmenis, un tas atstāj zināmu ietekmi uz ostas iespējām veikt investīcijas, skaidroja Ventspils ostas pārvaldnieks Imants Sarmulis.

Pēc šī brīža aplēsēm, salīdzinājumā ar 2009.gadu ostas ienākumi šogad samazināsies par aptuveni 5%, lēš ostas pārvaldnieks. Viņš gan uzsver, ka būtiski esot saprast, ka Ventspils ostai nav peļņas, visi ieņēmumi, kas pārsniedz izdevumus, konstanti tiekot ieguldīti ostas attīstībā.

Ienākumu samazinājums ietekmēšot arī investīciju veikšanu, taču maznozīmīgāk, jo tas nenozīmē arī investīciju krišanos par 5%. Ieguldījumi Ventspils ostā tiek gūti no pašu ienākumiem, ostas pārvaldes saņemtie kredīti un Kohēzijas fonda līdzekļi.

Līdz ar to 5% kritumam vienā no komponentēm esot ļoti maza ietekme uz investīciju veikšanu ostā, un to neuzskatām par lielu skaitli, lēš Sarmulis.

Investīcijas patlaban tiekot veiktas gan Ventas tilta rekonstrukcijā, gan termināļu projektu izstrādē, kā arī tiek uzlaboti pievadceļi ostas termināļiem un rūpnieciskajām zonām.

Jau ziņots, ka Ventspils brīvostā astoņos mēnešos pārkrauti 17,37 miljoni tonnu kravu, kas ir par 9% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Samazinājies pārkrauto naftas produktu apjoms, kā arī kālija sāls apjomi, kur daļa no kravām ir aizplūdusi uz Klaipēdu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: