Šā gada 1. oktobrī stājas spēkā virkne grozījumu likumā „Par pašvaldībām”, kuri attiecas uz pašvaldību lēmumu pieejamību, saistošo noteikumu publicēšanu un stāšanos spēkā, kā arī citiem pašvaldībām būtiskiem jautājumiem.

 Turpmāk pašvaldībām savās mājaslapās būs jāpublicē visi domes lēmumi ne vēlāk kā trešajā darba dienā pēc to parakstīšanas dienas. Tomēr publiskojot lēmumus, pašvaldībām jāievēro tiesību aktos noteiktie informācijas pieejamības ierobežojumi.

Tāpat likuma grozījumi, kuri šodien stājas spēkā, paredz, ka triju darba dienu laikā pēc saistošo noteikumu parakstīšanas pašvaldībām jānosūta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai (RAPLM) ne tikai pieņemtie saistošie noteikumi, bet arī saistošo noteikumu paskaidrojumu raksts, lai ministrija tos publicētu savā mājaslapā.

Tāpat 1. oktobrī stājas spēkā būtiskas izmaiņas, kas nosaka pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas kārtību. Turpmāk gadījumos, kad pašvaldības, ievērojot noteikto regulējumu, pirmpirkuma tiesības neizmanto, par šiem jautājumiem katrā atsevišķā gadījumā pašvaldības domei nebūs jālemj, kā tas ir bijis līdz šim

Vairāk par grozījumiem minētajā likumā lasiet Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas mājaslapā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: