No šodienas teātra namā Jūras vārti apskatāma mākslinieces Sandras Silevičas un dizaineres Ievas Andžānes darbu izstāde "Atrodi laiku mīlestībai".

Abas jaunās mākslinieces agrāk mācījās vienā klasē Ventspils 1. ģimnāzijā. Pēc tam Ieva (attēlā) devās studēt uz Angliju, bet Sandra iestājās Latvijas Mākslas akadēmijā. Mācoties skolā, abas nav bijušas tuvākās draudzenes, taču darbošanās mākslas lauciņā Ievu un Sandru satuvinājusi daudz ļoti cieši. Ideja par kopīgu izstādi Ventspilī radusies šopavasar, Ventspilī kopīgi pastaigājoties pa Pils ielu.

Izstādē apskatāmie darbi tapuši šīs vasaras laikā. Dizainere Ieva piedāvā Ventspilī tapušas fotogrāfijas, bet Sandra – gleznas.

Ievas fotogrāfijās nebūšot redzami ierastie Ventspils skati, kādus atpazīstam tūrisma brošūrās. «Man gribējās atkāpties no Ventspils klišejām, es gribu parādīt to, kas man ir tuvs sirdij, kas rada emocijas. Bildēs ir diezgan daudz cilvēku, jo Ventspili rada ne tikai skati, bet arī cilvēki, kuri šeit dzīvo,» skaidro Ieva.

Pēc profesijas Ieva ir dizainere, šo māku viņa apguva Mākslas un dizaina skolā Volverhamptonas Universitātē Anglijā, iegūstot bakalaura grādu mākslā. Taču fotografēšana pastāvējusi vienmēr paralēli. Kaut vai kā palīgs dizaina darbos, kad jānofotografē izveidotā kompozīcija, lai uz to paskatītos ar citu aci. Pēc atgriešanās Latvijā Ieva piedalījusies mēbeļu līnijas Mint radīšanā, kas pagājušajā gadā un arī šogad pārstāvēta arī prestižajā 100% Design izstādē Londonā.

Pēc dzīves Rīgā un citās lielpilsētās abas jaunās mākslinieces nolēmušas atgriezties savā dzimtajā pusē. Ieva tagad atkal dzīvo Ventspilī, bet Sandras mājas atrodas Blāzmā. Tas gan netraucē turpināt dzīvi ar pasaules elpu, tāpēc Sandra šobrīd devusies uz Londonu, savukārt Ieva strādā pie savas mēbeļu un citu dizaina priekšmetu līnijas.

Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: