Valsts darba inspekcija nākamnedēļ rīkos semināru Ventspilī par drošības uzturēšanas darba vietā tiesiskajiem un praktiskajiem aspektiem.

  Kā informē Darba inspekcijā, 2010. gadā un 2011. gadā Valsts darba inspekcija un Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra organizē Eiropas informatīvo kampaņu par drošības uzturēšanu darbā. Šīs kampaņas mērķis ir veicināt izpratni par riskiem, kas saistīti ar nepienācīgu drošības uzturēšanu darbā.

Lai uzlabotu drošības uzturēšanas praksi darba vietās, Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra kampaņā par drošām un veselībai nekaitīgām darba vietām vēlas iesaistīt darba devējus, darba ņēmējus, darbinieku pārstāvjus, arodbiedrības, medicīnas darbiniekus, kompetentās institūcijas, politikas veidotājus un citus pārstāvjus.

Eiropas informatīvai kampaņai ir vairāki vēstījumi, un viens no tiem ir norādīt, ka riska novēršanas pasākumi ir preventīvi. Aprēķini liecina, ka ik katras trīsarpus minūtes Eiropas Savienībā kāds mirst no darba vietā izraisītajām traumām un saslimšanām. Tie ir gandrīz 167 000 nāves gadījumu ik gadu un 7500 no tiem izraisa negadījumi darba vietās, bet 159 500 – arodslimības

Seminārs Ventspilī notiks otrdien, 28.septembrī, no plkst. 11.00

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: