Diskusijas „Es, Latvija un ES” Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS un Latvijas Pilsoniskā alianse ar EK pārstāvniecības Latvijā atbalstu septembrī rīkoja 12 Latvijas pilsētās, toskait arī Ventspilī.

Visu diskusiju gaita bija identiska, to rezultāti tiks apkopoti un nodoti Latvijas un ES lēmumu pieņēmējiem. Dalībniekiem palīdzēja ES jautājumu eksperti. Diskusijas noslēgumā Saeimas, pašvaldību un Eiropas Parlamenta deputāti novērtēja iedzīvotāju izstrādātos priekšlikumus.

Pēc nejaušās atlases principiem tika aicināti dalībnieki no attiecīgā reģiona, pārstāvot dažādas vecuma grupas un profesijas, izstrādāja priekšlikumus mūsu dzīvei Eiropas Savienībā. Viņi vērtēja pirmos sešus gadus kopš Latvija ir Eiropas Savienībā, kā arī atbildēja uz jautājumu, ko būtu nepieciešams darīt vietējā, nacionālajā un Eiropas līmenī, lai veidotu tādu Eiropu, kādā viņi vēlas dzīvot.

No 27.septembra līdz 4.oktobrim ikviens interesents balsojumā ES mājas interneta vietnē http://eslatvijaunes.esmaja.lv varēs noteikt populārākos iedzīvotāju priekšlikumus. Balsojuma rezultāti un 12 diskusiju priekšlikumi tiks prezentēti diskusiju cikla noslēguma pasākumā 6. oktobrī plkst. 10.00 Eiropas Savienības mājā Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: