Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ceļš no tumsas uz gaismu

Rīt Ventspilī iededzinās Ziemassvētku egles, lampiņu virtenes un gaismas dekorus. Bet svētdien sāksies lielais apceres, darbu un nākotnes sapņu vētīšanas laiks – advente. Daudzās mājās, skaitot nedēļas līdz lielajam brīnumam – Kristus atnākšanai un saules gaitai kalnup –, tiks iedegta pirmā svecīte adventes vainagā.

Vienotība cenšas nomazgāt atbildību

Premjera Valda Dombrovska lēmumu demisionēt daļa sabiedrības un viņa partijas biedru sauc par cēlu žestu, bet citi – par likumsakarīgu vainas uzņemšanos. Notikumi, kas noveduši pie nekontrolētas un nekvalitatīvas būvniecības, cieši saistīti ar premjera pārstāvētās partijas un viņa paša darbu. To pierāda arī analīze par pēdējo gadu lēmumiem būvniecības nozarē un jaunais Būvniecības likums.

2.lpp. Viedoklis: «Meklēsim gaismu», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Līga Tīrmane

«Pagājušās nedēļas ceturtdienā Zolitūdē notikusī traģēdija mūs visus ir sāpinājusi un izsitusi no līdzsvara. Ir pagājusi vairāk kā nedēļa, kopš traģiskā, bezatbildības un paviršības izraisītā negadījuma. Tā likusi par daudz ko pārdomāt. Tā mums arī atvērusi acis, parādījusi, kādi mēs, sabiedrība kopumā, esam – spējam ne tikai norādīt un bieži vien nomelnot, bet arī patiesi līdzi just un palīdzēt. Šai notikumā nav iespējams palikt vienaldzīgam.»

3.lpp.

Cunska lietā ierosina kriminālprocesu

Kā jau prognozējām, ātro medicīnisko palīdzību nesagaidījušā Edvīna Cunska lieta atgriezusies Ventspils policijas iecirknī un šonedēļ ierosināts kriminālprocess.

Budžeta vietu pārdale skars arī VeA

Ventspils Augstskolas (VeA) pārstāvji tikās ar izglītības un zinātnes ministru un ministrijas pārstāvjiem, lai pārrunātu valsts budžeta vietu sadali nākamajam studiju gadam. Tiek lēsts, ka arī VeA budžeta vietu sadalē tiks veiktas izmaiņas.

Ventus nopelnījuši miljons cilvēku

Sākot ar šo svētdienu, Ventspils virtuālajā vēstniecībā būs jaunas ventu pelnīšanas iespējas. Jau miljons cilvēku visā pasaulē ir nopelnījuši ventus.

4.lpp. Problēma. Būvēt var bez kontroles

Neskatoties uz faktu, ka premjers demisionējis, aizvien vēl notiek mēģinājumi novelt vainu par trūkumiem būvniecībā uz pašvaldībām. Arī nesen pieņemtais jaunais Būvniecības likums nekādus radikālus uzlabojumus nesola, vien liberalizē nozari. Ventspilnieki atklāj, kādas āža kājas šobrīd lien ārā no maisa.

5.- 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Intervija. Uz Bolīviju – mācīties pazemību un kalpošanu

Rasas Zālītes dzīvesstāsts ir līdzīgs pasakai par Pelnrušķīti, kura no nabadzīgas meitenes pārvērtās par laimīgu princesi. Tikai Rasas gadījumā pasakai ir turpinājums. Saņēmusi mīlestību un atbalstu no svešiem cilvēkiem un brīnumainā veidā izraujoties no nabadzības, kādā dzīvoja viņas ģimene, Rasa nolēmusi veltīt savu dzīvi kalpošanai tiem, kuriem ir vajadzīga viņas palīdzība. Uzreiz pēc Jaunā gada Rasa dosies tālā un bīstamā ceļojumā uz Bolīvijas džungļiem, lai palīdzētu latviešu misionāriem.

8.lpp. Sports. Basketbolisti izglābjas otrajā pagarinājumā

Kas ilgi nāk, tas labi nāk. Tā var teikt par BK Ventspils smago uzvaru (95:91) Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas turnīrā pār vienību Barons kvartāls, kas tika izcīnīta tikai pēc piecdesmit nospēlētām minūtēm – otrajā pagarinājumā.

Ventspilniekipakutina Vildem nervus

«Protams, pirmajā setā, kad bijām vadībā ar 13:8, bija cerība, ka noturēsim kaut nelielu pārsvaru arī līdz tā beigām. Tomēr skaidrs bija arī tas, ka jābūt lielai veiksmei, lai mēs spētu noturēt tādu līmeni līdz seta beigām. Tomēr prieks, ka likām pretinieku trenerim Raimondam Vildem panervozēt un sapurināt savējos,» emocijās par pirmo Latvijas volejbola kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli dalās VK Ventspils spēlētājs Matīss Kaņeps.

Simboliskajā izlasē tikai FK Ventspils un Skonto FC

Gada noslēgumā tradicionāli tiek paziņoti labākie speciālisti dažādās jomās. Izņēmums nav arī Latvijas futbola Virslīgas čempionāts; simboliskajā labāko spēlētāju pirmajā izlasē Nacionālo izlašu treneru padome iekļāvusi arī četrus FK Ventspils futbolistus.

9.lpp. Ventspils Siltums informē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: