Zolitūdes traģēdijā cietušo un viņu tuvinieku atbalstam līdz pirmdienas plkst.11 saziedoti vairāk nekā 353 000 latu.

Iedzīvotāji joprojām aicināti ziedot. To iespējams darīt, zvanot uz īpaši šim mērķim paredzēto "Ziedot.lv" labdarības tālruni 90006385, kā arī izmantojot citas ziedošanas iespējas, kas atrodamas tīmekļa vietnē "www.ziedot.lv".

Sociālajā tīklā "twitter" "Ziedot.lv" ziņo, ka patlaban strādā pie norēķināšanās pakalpojuma "PayPal" pieslēgšanas, lai padarītu ziedošanu vieglāku ārzemēs dzīvojošiem, kuri vēlas palīdzēt.

"Cietušie šobrīd saņem neatliekamo palīdzību. Taču nelaime sāp vēl ilgi, un atbalsts būs nepieciešams arī tad, kad palīdzības dienestu sirēnas apklusīs un iestāsies ierastā dzīve. Mums ierastā, bet ne viņiem, kuri piedzīvoja savu tuvinieku nāvi vai izdzīvoja, bet vēl ilgi jutīs gan fiziskās, gan dvēseles sāpes," sacīts organizācijas mājaslapā aicinājumā atbalstīt traģēdijā cietušos.

Par līdzcilvēku ziedojumiem plānots sniegt sociālo un medicīnisko palīdzību, kad tāda būs nepieciešama. "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne iepriekš minējusi, ka varētu tikt palīdzēts, piemēram, sedzot bēru izdevumus, sniedzot psiholoģisko palīdzību, sedzot slimnīcas un ārstēšanās izdevumus.

Šodien uz kopīgu sēdi sanāks dažādu valsts iestāžu, organizāciju un uzņēmumu pārstāvji, kuri vēlas palīdzēt Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un viņu tuviniekiem, lai vienotos par koordinētu rīcību atbalsta sniegšanā, aģentūrai pastāstīja Ošāne.



Vēlmi palīdzēt nelaimē iesaistītajiem izteikuši daudzi, tāpēc ir jāvienojas par veidu, kā vienoti un mērķtiecīgi palīdzēt cilvēkiem, - jānovērš palīdzības dublēšanās un jānodrošina, lai cilvēkiem nebūtu jāstaigā pa vairākām vietām un jāprasa palīdzība, skaidroja Ošāne.

Jau ziņots, ka Zolitūdē ceturtdienas, 21.novembra, vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti 54 bojāgājušie.

Kopumā slimnīcās bija vērsušies 39 cilvēki, no tiem 29 pacientus slimnīcās nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet desmit pēc palīdzības vērsās paši.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: