Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes «Digitālais centrs» kā vadošais partneres iesaistījies projektā ”Vienotas Informācijas sabiedrības attīstības stratēģijas Ventspilī, Kauņā un Klaipēdā izveide”.

Projekta mērķis ir izstrādāt vienotu Informācijas sabiedrības attīstības stratēģiju Ventspilī (Latvija), Kauņā (Lietuva) un Klaipēdā (Lietuva), veicinot Latvijas – Lietuvas pārrobežas reģiona konkurētspēju, paaugstinot reģiona pilsētu pārvaldes efektivitāti, sekmējot pilsoniskas sabiedrības attīstību un iedzīvotāju dzīves kvalitātes paaugstināšanos.

 

Projektā tiks apkopota līdzīgu pilsētu pieredze gan Eiropā, gan ārpus tās un tiks izstrādāta Informācijas sabiedrības attīstības stratēģija, kas sekmēs ne tikai Ventspils, Kauņas un Klaipēdas pilsētu attīstību, bet būs izmantojama arī citu, līdzīga izmēra pilsētu attīstības plānošanā. Projekta ietvaros plānots arī paplašināt reģiona iedzīvotājiem pieejamo informāciju un radīt iespējas (kanālus) aktīvai pilsoniskai līdzdalībai Informācijas sabiedrības attīstības stratēģijas izstrādes, ieviešanas un tālākas attīstības gaitā.

 

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 23980 lati, no tā 85% finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 5% finansē Latvijas valsts un 10% ir Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums.

 

Plānotais projekta īstenošanas laiks ir 2014. -2015.gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: