Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi

1.lpp.

Dzintara pavedieni iekaro Vāciju

Šonedēļ divi Ventspils uzņēmumi pārstāvēs savus ražojumus Vācijas lielākajā tirdzniecības izstādē Infa 2013 Hannoverē. Eiropas pircējiem tiks piedāvāti unikāli audumu izstrādājumi ar dzintara pavedienu, kā arī adītas cepurītes un šalles.

Atrok Ļeņina pieminekļa postamentu

Šobrīd Lielajā laukumā notiek darbi pie Ļeņina pieminekļa postamenta likvidēšanas, kas tur aprakts kopš 1991. gada, kad demontēja pieminekli. Tā kā postamenta apmēri ir iespaidīgi, pirms aizvešanas to plānots sadalīt gabalos.

2.lpp. Viedoklis: «Atkal pie melna ekrāna?», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Nemaz tik sen, kaut arī šķiet, ka tāds laiks jau sen aizmirsies, apmēram pirms gadiem četriem mēs vienkārši varējām skatīties Latvijas TV kanālus, ja mums bija televizors un antena. Vienkārši ieslēdzām un skatījāmies. Toreiz pat prātā neienāca, ka par to varētu būt jāmaksā. Tad nāca ciparu TV ieviešanas projekts, un 2010. gadā un, lai arī turpmāk nacionālos TV kanālus varētu skatīties bezmaksas, bija nepieciešams jaunākās paaudzes televizors vai arī jāpērk dekoders. Iedzīvotājiem solīja, ka viss būs pa vecam, ja vien viņiem būs dekoders.»

3.lpp.

Zemes nodokļa pieaugumu ierobežos

Ventspils dome ir apstiprinājusi saistošos noteikumus par nekustamā īpašuma nodokli nākamajam gadam. Tiks saglabāts 25% nodokļa pieauguma ierobežojums. Tāpat kā šajā gadā, vairāk būs jāmaksā par vidi degradējošām un sagruvušām būvēm.

Kur paglābties no lietus un aukstuma

Vairākus mēnešus ilgušās diskusijas un aptaujas par kaķu mājiņas būvniecību Lielajā prospektā 24 beigušās ar pozitīvu lēmumu, nu kaķu mājiņas būvniecība uzsākta.

4.lpp.

Jauniņie zvēr uzticību skolai

Dažādas ēverģēlības, kad 11. klases skolēni un 2. kursa studenti iesvēta jaunpienācējus, jau kļuvušas par tradīciju. Kolhozs, celtnieki, vampīri – lai kļūtu par pilntiesīgiem vidusskolēniem vai studentiem, jauniņajiem bija jāiejūtas šādos tēlos, lai vecākie biedri ieceltu tos savējo kārtā.

Plāno uzstādīt skārienjutīgus ekrānus

Nākamgad pilsētā varētu uzstādīt trīs interaktīvos ekrānus jeb e-kioskus. Paredzēts, ka tajos būs pieejams internets un dažādi pašvaldības pakalpojumi un informācija.

Mudina pievērsties aktīvam dzīvesveidu

Šonedēļ notiks pasākumi, lai iedzīvotājus informētu par sportošanas iespējām un iedrošinātu viņus pievērsties veselīgam un aktīvam dzīvesveidam.

5.-6.lpp. Brīvostas ziņas.

7.lpp. Sports. Zelta spēlē neizšķirts un trīs noraidījumi

Futbola šovs vārda vistiešākajā un arī pārnestā nozīmē – tā var teikt par Latvijas futbola Virslīgas, iespējams, izšķirošo zelta spēli, kurā savā starpā spēkiem mērojās abi pretendenti uz augstākā kaluma medaļām – FK Ventspils un Skonto FC.

Zaķis un Viljamss uguņo pret Jēkabpili

Pirmo oficiālo šīs sezonas spēli savā laukumā aizvadījuši BK Ventspils basketbolisti, Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas turnīra ietvaros diezgan smagā cīņā ar 75:66 pieveicot ambiciozo Jēkabpili.

Rubenis sāk sezonu ar bronzu

Norvēģijā norisinājās tradicionālās Lillehammeras kausa izcīņas sacensības kamaniņu sportā, kurās sezonas pirmais starts teicami padevās mūsu Mārtiņam Rubenim – viņš kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: