Pārsūdzēts Administratīvās rajona tiesas spriedums, ar kuru tika apmierināts Ventspils ostas graudu termināļa AS "Ventspils Grain Terminal" pieteikums uzņēmuma strīdā ar Ventspils domi par graudu termināļa paplašināšanas ieceri.

Kā informēja Administratīvās rajona tiesas tiesneša palīdze Jana Petrenko, lietā saņemtas divas apelācijas sūdzības. Vienu iesniedzis atbildētājs, proti, Ventspils dome, bet otru - kāda trešā persona. Pašlaik lieta nosūtīta izskatīšanai apelācijas kārtībā Administratīvajai apgabaltiesai, taču tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Ventspils dome jau iepriekš pauda neizpratni par šo Administratīvās rajona tiesas spriedumu, uzskatot, ka šī sprieduma rezultātā zaudētāji ir pilsētas iedzīvotāji.

Pašvaldība uzsver, ka tiesas spriedums tās izpratnē nozīmē to, ka zaudētāji būs Ventspils graudu termināļa tuvākajā apkārtnē daudzdzīvokļu mājās dzīvojošie iedzīvotāji, jo šajā teritorijā palielināsies troksnis un būs vairāk cilvēku veselībai kaitīgo putekļu, kā arī samazināsies viņu īpašuma vērtība un kopumā pasliktināsies iedzīvotāju dzīves apstākļi.

"Nav izprotams, kāpēc tiesa nav ņēmusi vērā 200 metru rādiusā ap šo termināli dzīvojošo iedzīvotāju aptaujas rezultātus, kur 77% respondentu neatbalsta Ventspils graudu termināļa paplašināšanos. Par to liecina arī iedzīvotāju vairākkārtējās sūdzības pašvaldībā, kā arī sabiedriskās apspriešanas laikā saņemtās vēstules no 103 Dzintaru ielā 34, Ventspilī, dzīvojošajiem iedzīvotājiem," norāda dome.

"Tā kā Ventspils pilsētas dome lēmumus pieņem, ieklausoties ventspilnieku viedokļos un ievērojot viņu intereses, dome izmantos likumdošanā noteiktās tiesības pārsūdzēt spriedumu," teikts iepriekš izsūtītā domes paziņojumā masu medijiem.

Tikmēr "Ventspils Grain Terminal" izplatījis paziņojumu presei, kurā pauž gandarījumu par, viņuprāt, "vienīgo pareizo tiesas lēmumu, kurā godīgi ņemtas vērā sabiedrības, biznesa un visas pilsētas intereses un konstatēts, ka graudu terminālis nerada un nevar radīt izšķirošo ietekmi uz kopējo ekoloģisko fonu mūsu reģionā".

Uzņēmums norāda, ka labi saprot nepieciešamību ievērot ekoloģiskās prasības un nodrošināt labvēlīgu vidi pilsētas iedzīvotajiem, kā arī to, ka, tāpat kā citi komersanti, tas ir atbildīgs par ekoloģiju. "Līdz ar to pieliekam un arī pieliksim visas pūles, lai maksimāli samazinātu termināļa rūpniecisko ietekmi uz ekoloģiju un vidi," teikts uzņēmuma paziņojumā masu medijiem.

"Esam pārliecināti, ka pilsētas ekoloģijas uzlabošanas jautājumus nepieciešams risināt kompleksi un sabalansēti, neradot zaudējumu atsevišķiem komersantiem, ņemot vērā sabiedrības un visu šai teritorijā strādājošo ražošanas uzņēmumu intereses. Tāpēc aicinām Ventspils pilsētas domi no tiesas sprieduma izdarīt pareizus secinājumus un turpmāk pieiet ekoloģijas jautājumu risināšanai nevis izlases veidā, bet taisnīgi, ievērojot gan pilsētas ekonomiskās intereses, gan iedzīvotāju tiesības uz dzīvi labvēlīgā vidē. Aicinām Ventspils pilsētas domi pāriet no konfrontācijas pie dialoga un saprātīga kompromisa meklēšanas," teikts "Ventspils Grain terminal" paziņojumā.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa Liepājā šī gada 26.martā apmierinājusi Ventspils ostas graudu termināļa AS "Ventspils Grain Terminal" pieteikumu uzņēmuma strīdā ar Ventspils domi par graudu termināļa paplašināšanas ieceri. Tiesa lēma, ka atceļams Ventspils domes 2011.gada 21.decembra lēmums, ar kuru tika noraidīta graudu termināļa otrās kārtas būvniecības iecere. Tiesas spriedums paredz uzlikt domei viena mēneša laikā pēc tiesas sprieduma stāšanās spēkā akceptēt graudu termināļa 2.kārtas būvniecības ieceri un izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: