FK "Ventspils" futbolisti viesos cīnījās neizšķirit ar "Skonto" komandu, tā turnīra tabulā joprojām paliekot aiz rīdziniekiem, kuri bijuši labākie tieši savstarpējās spēlēs. Ja komandas atlikušajā laika punktus nezaudēs vai zaudēs vienādi, pirmo vietu saglabās rīdzinieki. 

Vienā no Virslīgas šīs sezonas gaidītākajiem mačiem „Skonto” sūtīja tādu pašu sākumsastāvu kā pirmdienas spēlē pret Rīgas „Daugavu”, tiesa, tas bija neliels pārsteigums, jo iepriekšējā mača diskvalifikāciju izcietušais Alans Siņeļņikovs nebija ne tikai sākumsastāvā, bet vispār nebija pieteikumā. Ierastais sākumsastāvs bija arī „Ventspils” komandai.

Spēles sākums aizritēja līdzīgā un piesardzīgā cīņā, tiesa, jau pirmajās 20 minūtēs brīdinājumus saņēma „Ventspils” futbolisti Kaspars Dubra un Daniils Turkovs. 31. minūtē „Skonto” aizsargi divos uzbrukumos pēc kārtas nenospēlēja pārliecinoši, un viņu laime, ka Jurijs Žigajevs no soda laukuma robežas sita garām vārtiem.

Puslaika otrajā pusē vairāk sāka uzbrukt „Ventspils”, savukārt „Skonto” izlīdzināja rezultātu dzelteno plāksteru ziņā, taču pavisam smags trieciens Tamaza Pertija vadīto komandu piemeklēja 43. minūtē, kad Virslīgas otrs rezultatīvākais spēlētājs Valērijs Šabala par sitienu pretiniekam ar elkoni saņēma savu otro dzelteno kartīti. Puslaika pašās beigās asi nospēlēja arī Vladislavs Gabovs, iebraucot kājās Žigajevam, taču viņš ar kartīti sodīts netika, un pēc 45 minūtēm bezvārtu neizšķirts.

 

Otro puslaiku ar bīstamu standartsituāciju atklāja mazākumā esošā „Skonto”, bet galvenais tiesnesis turpināja kontrolēt spēli, ar īpašu aizrautību dalot dzeltenās kartītes – otrā puslaika pirmajās piecās minūtes tika piešķirtas veselas trīs (Osipovam, Karašauskam un Timofejevam). 59. minūtē tiesnesis arī ļoti bargi novērtēja Artūra Karašauska apturēšanu laukuma vidū un parādīja otro dzelteno kartīti Oļegam Timofejevam, tādejādi abas komandas turpināja maču 10 vīru sastāvā.

 

Pēc pāris minūtēm Tamazs Perija bija spiests veikt arī piespiedu maiņu, kad savainojumu guva Artjoms Osipovs. 65. minūtē pēc standartsituācijas bumba netika laicīgi izsista no „Skonto” soda laukuma, taču laicīgi vietā bija Daniils Turkovs, kurš raidīja bumbu vārtos un atklāja rezultātu. „Ventspils” gan varēja priecāties tikai pārdesmit sekundes, jo uzbrukuma smailē izrāvās Gabovs un apsteidza pretinieku vārtsargu, panākot 1:1.

75. minūtē labu sitienu no standartsituācijas izpildīja Antons Kurakins, taču vietā bija Gribausks. „Ventspils” problēmas kļuva vēl lielākas, kad otru dzelteno kartīti saņēma Turkovs. Mača pirmo vārtu autors traucēja (iespējams, vienkārši patrāpījās ceļā) „Skonto” vārtsargam ievadīt bumbu spēlē, un viesi palika deviņu vīru sastāvā.

Pēc tam pārsvars nosvērās „Skonto” pusē, taču 86. minūtē uzbrukumā izrāvās Pauļus, taču viņa sitiens neizdevās diez ko spēcīgs un nesagādāja problēmas Gribauskam. Pašās pēdējās sekundēs laba iespēja bija arī Ruginam, taču bumba vārtos neiekļuva, un neizšķirts 1:1.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: