Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Zagļu uzlidojums velosipēdiem

Pateicoties plašajam veloceliņu tīklam, Ventspilī arvien pieaug velosipēdu īpašnieku skaits. Viens no kreņķiem ir, kā pasargāt savu braucamo no zagļiem. Šogad Ventspilī reģistrētas jau 35 velosipēdu zādzības, no tām atklāta viena.

Riņķa dancis ap atkritumu konteineriem

Banānu mizas, dažādas higiēnas preces un pat būvgruži – tas viss redzams daudzdzīvokļu māju pagalmos, kad vējš izdzenā atkritumu konteineru saturu. Pie dažām mājām plānotas slēgta tipa novietnes, taču citiem jāpiedzīvo apburtais loks ar zemes īpašniekiem.

2.lpp. Viedoklis: «Izvēlas vieglāko ceļu», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Megija Zakalovska

«Atkritumu kalni pie parastajiem konteineriem un tukši šķirošanas konteineri, tāda ir situācija pie daudzdzīvokļu namiem abos Ventas krastos. Un atkritumu kalni blakus konteineriem vēl tad, kad tie pustukši. Tas patiesībā diezgan daudz liecina par daļu mūsu sabiedrības – vieglākais ceļš un nevēlēšanās domāt par savas rīcības sekām. Cilvēks izmet savus atkritumus konteinerā un ar to arī beidzas viņa atbildība par tiem.»

3.lpp.

Nelaimes gadījums Vārves pagastā

Ventspils novadā noticis nelaimes gadījums remontdarbu laikā. Traumu guvušais 1963. gadā dzimušais vīrietis nogādāts slimnīcā.

4.lpp. Veselība saprūpe. Ķermeņa analizators palīdz mainīt dzīvesveidu

Rudenī apritēs divi gadi, kopš Ventspils poliklīnikā darbojas daudzfunkcionālais ķermeņa masas analizators. Daudziem šis izmeklējums ir palīdzējis uzsākt veselīgu dzīvesveidu.

Rindas uz veselības aprūpi kļūst garākas

Valsts finansējuma trūkuma dēļ pacientiem tagad jārēķinās ar vēl garākām gaidīšanas rindām uz plānveida operācijām un pieprasītākajiem diagnostikas izmeklējumiem.

Atalgojuma sadale nozarē netaisnīga

Izrādās, atalgojums veselības aprūpes nozarē viena līmeņa speciālistiem nebūt nav vienāds. Tiem, kuri strādā tiešā valsts pakļautībā, algas ir lielākas, slimnīcās savukārt – mazākas. Turklāt, ceļot minimālo algu, valsts pakļautības speciālistiem finansējums algu paaugstināšanai ir paredzēts, bet slimnīcām nauda jāatrod pašām.

5.lpp. Kultūra. Mākslinieki gatavojas jubilejas gadam

2. septembrī, kad Ventspils Mākslas skola uzsāks jauno mācību gadu, iesāksies arī skolas 20. jubilejas svinību maratons, kura ietvaros skolā būs arī kāds jauninājums.

DOKUMENTA 2013 devums – piecas izstādes

«Ventspils ir jāpieradina pie šī pasākuma,» saka grafikas plenēra Ventspils DOKUMENTA 2013 idejas autore un iedzīvinātāja māksliniece Mārīte Kluša. Pieradināšana notiek caur izstādēm – plenērā atklātas piecas mākslas izstādes.

Degs ugunskuru jūras krastā

Sestdien visā Latvijā notiks Seno ugunskuru nakts, kad saulrieta laikā ikviens tiek aicināts Baltijas jūras krastā iedegt ugunskuru un kopīgi atvadīties no vasaras. Mūsu pusē ugunskuru degs Staldzenes pludmalē.

6.lpp. Iron Man trasē ar spēka dziesmām uz lūpām

Ventspilnieks Māris Priedēns ļoti veiksmīgi startējis triatlona garās distances jeb Iron Man sacensībās Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, sasniedzot tajās šīs sezonas Latvijas ceturto labāko rezultātu.

Mīts klejo internetā

Internetā var atrast ziņu, ka 27. augusta naktī planēta Marss tik ļoti pietuvosies Zemei, ka izskatīsies pēc vēl viena Mēneša.

7.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts – Spiņciems

Spiņņi, kā rakstīt kartē, jeb Spiņciems, kā lasām uz ceļa norādes, atrodas Popes pagastā Rindas upes krastā. Te ieraugām skaistas un sakoptas lauku mājas un satiekam laipnus un atvērtus cilvēkus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: