Valsts policija 30.augustā visā Latvijā pastiprinātu uzmanību pievērsīs drošības jostu, bērnu sēdeklīšu un aizsargķiveru lietošanai, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Policijas analīze liecina, ka šogad jūlijā, salīdzinot ar pērnā gada jūliju, negadījumos bojā gājušo skaits pieaudzis par vairāk nekā 46%. Izvērtējot apstākļus, secināts, ka lielā daļā negadījumu nav lietoti minētie drošības līdzekļi.

Rīt paredzēti plaši reidi gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās, lai pirms jaunā mācību gada sākuma pārliecinātos un atgādinātu gan vadītājiem, gan pasažieriem par šo elementāro drošības prasību ievērošanu.

Policijas mērķis noteikti nav sodīt vai sarakstīt pēc iespējas vairāk protokolu, bet atgādināt, cik būtiski ir piesprādzēties, izmantot bērnu sēdeklīšus un lietot ķiveres, norāda Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Šogad septiņos mēnešos par bērnu sēdeklīšu nelietošanu policija sastādījusi 525 protokolus. Pērn analogā laika periodā - 443 protokolus.

Savukārt par drošības jostu un aizsargķiveru nelietošanu šogad septiņos mēnešos sastādīti 20 253 protokoli, 2012.gadā tādā pašā periodā - 20 705 protokoli.

Aptuveni trešdaļa negadījumos ievainoto ir pasažieri, kas nav ievērojuši drošības līdzekļu lietošanas prasības. Pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos tika ievainoti 1360 pasažieri, kas ir 32% no kopējā negadījumos ievainoto skaita gadā. Savukārt no pērn bojā gājušajiem 177 cilvēkiem 30 bijuši pasažieri. Analizējot negadījumu apstākļus, redzams, ka liela daļa no cietušajiem pasažieriem negadījuma brīdī nav lietojuši drošības jostu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: