28. augustā Ventspilī uzsākti pirmie Lielā laukuma rekonstrukcijas darbi – uzstādītas būvtāfeles un nožogojums, šonedēļ plānots arī demontēt Lielā laukuma plātnes.

Pēc Lielā laukuma rekonstrukcijas ventspilnieki iegūs skaistu un sakoptu atpūtas un pastaigu vietu ar unikālu, pasaulē vienīgo tāda veida modernu strūklaku ar ūdens baseinu, jauniem celiņiem, soliņiem, apgaismojumu un izveidotu zālienu.

 

Lielajā laukumā izveidos dobes un apstādījumu vietas ar dažādiem ziediem, dekoratīviem krūmiņiem, vīteņaugiem un citiem augiem 700 m2 plašumā, kā arī ierīkos gandrīz 6000 m2 lielu zālienu.

 

Šobrīd Lielajā laukumā jau aug gandrīz 200 dažādu koku, bet rekonstrukcijas laikā tiks iestādīti vēl 52 jauni lapu kociņi, kas tikai bagātinās un padarīs krāšņāku Lielo laukumu. Diemžēl, lai Lielā laukuma rekonstrukcijas projektu varētu pēc iespējas labāk īstenot, 22 koki būs jānozāģē, bet 10 kokus pārstādīs citā vietā turpat Lielajā laukumā.

 

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par Lielā laukuma rekonstrukciju, jau tika rīkota sabiedriskā aptauja, kur pilsētas iedzīvotāji tika aicināti izteikt savu viedokli un komentārus. Sabiedrisko aptauju veica, strādājot pie Lielā laukuma tehniskā projekta, arhitektoniskā tēla veidošanas un, plānojot veicamos labiekārtošanas darbus. Darbi pie koku nozāģēšanas tiks sākti nākamajā nedēļā.

 

Lielā laukuma rekonstrukcija notiek projekta „Ventspils sabiedriskā centra infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā” ietvaros. Rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt līdz 2014. gada 31. decembrim.

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: