18. septembrī Ventspilī paredzēta diskusija „Es, Latvija un ES” par Latvijas dalības Eiropas  Savienībā pirmajiem sešiem gadiem, par sasniegumiem un izaicinājumiem 
turpmāk.

Šādas diskusijas sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS un Latvijas Pilsoniskā alianse ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu septembrī rīko 12 Latvijas pilsētās - Ogrē, Tukumā, Daugavpilī, Liepājā, Preiļos, Saldū, Valmierā, Ventspilī, Alūksnē, Talsos, Jelgavā un Jēkabpilī. Diskusijā Ventspilī 18.septembrī aicināti piedalīties 40 dažāda vecuma un profesiju dalībnieki.

Diskusiju mērķis ir noskaidrot, pavaicājot pašiem iedzīvotājiem, kā ir attīstījusies Latvijas dalība Eiropas Savienībā, kādā Eiropā vēlamies dzīvot, un aicināt formulēt priekšlikumus, ko būtu nepieciešams darīt vietējā, nacionālajā un Eiropas līmenī, lai šādu Eiropu veidotu.

Visu 12 diskusiju gaita būs identiska, to rezultāti tiks apkopoti un nodoti apspriešanai Latvijas un Eiropas Savienības lēmumu pieņēmējiem un amatpersonām.

Pasākums notiks visas dienas garumā, ļaujot dalībniekiem izteikt savas domas par Eiropas Savienību, uzzināt vairāk par to sadarbībā ar ES jautājumu ekspertiem, kā arī diskusijās ar pārējiem dalībniekiem formulēt priekšlikumus un apspriest tos. Diskusijas noslēgumā aicinās piedalīties arī pašvaldības, Saeimas un Eiropas Parlamenta deputātus, kurus lūgs novērtēt iedzīvotāju izstrādātos priekšlikumus.

Pasākuma dalībnieki tiek izvēlēti no attiecīgā reģiona pēc nejaušās atlases principa, aicinot iedzīvotājus piedalīties diskusijā, viņu tālruņa numurus meklējot telefona grāmatās. Šī metode nodrošina, ka diskusijās ir pārstāvēti visdažādākie viedokļi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: