Atklātajā bioloģijas un matemātikas stundā 6. vidusskolā skolotāji iepazīstināja ar materiāli tehnisko bāzi, kas iegādāta, īstenojot projektu Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšanas Ventspils pilsētā.

Profesijas izvēlē liela nozīme ir skolas ikdienai – interesantām, kvalitatīvi saturīgām stundām, zinošiem un savu mācību priekšmetu mīlošiem skolotājiem. Liela nozīme  ir arī materiāli tehniskajai bāzei, kas dod iespēju mācību priekšmetu aizraujoši atklāt visās niansēs.

Rosinot skolēnus vairāk pievērsties inženiertehniskajām zinātnēm, Ventspils pašvaldība četrās Ventspils skolās (2., 3., 4. un 6. vidusskolā) īstenojusi projektu Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšanas Ventspils pilsētā. Projektā piesaistīts Eiropas Savienības finansējums (85%), un tā mērķis ir rosināt skolēnus pievērsties dabaszinātnei, matemātikai un tehnoloģijām, lai, beidzot skolu, šīs zinātnes izvēlētos arī tālākām studijām.

Skolotāja Ludmila Semjonova dabaszinību stundā 17. septembrī izmantoja gan jauniegūto interaktīvo tāfeli, gan mikroskopus. Jāsaka gan, ka klātesošie, kuri atklāto stundu laikā iejutās skolēnu lomā – domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Vītoliņš, projekta vadītāja Dana Reizniece un domes mārketinga nodaļas vadītāja vietas izpildītāja Kristīne Krasovska – ar mūsdienīgo mikroskopu neprata apieties tik veikli kā skolēni.

Skolotāja Semjonova uzskata, ka visi iegādātie materiāli ir neatsverami stundas vadīšanā. Tomēr, lai strādātu ar jauno tāfeli un uzskates materiāliem, nācies pašai mācīties, palīdzējis arī dēls. Ja skolotājs ir radis strādāt ar datoru, lielu grūtību nevarētu būt. Atklāto matemātikas stundu, izmantojot jauniegūto tehnisko nodrošinājumu, vadīja skolotāja Janita Freidenfelde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: