Piektdien Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā atklās uzņēmuma "EuroLCDs" šķidro kristālu displeju rūpnīcu, informēja uzņēmuma valdes loceklis Ilmārs Osmanis.

"Ir gandarījums, ka īsā laika periodā uzņēmums spējis izveidot jaunu un kompetentu inženieru un tehniķu komandu, kuras sastāvā ir Latvijas augstskolu inženieru specialitāšu absolventi. Mūsu komanda jau ir pierādījusi, ka ne tikai spēj uzstādīt ārkārtīgi sarežģītas iekārtas, bet arī strādāt vienā no pasaulē modernākajiem augsto tehnoloģiju virzieniem," norādīja Osmanis.

Rūpnīcas tapšanā investējis riska kapitāla investors "BaltCap".

"Ar riska kapitāla palīdzību radītā inovatīvā ražotne ir ļoti nozīmīgs projekts Latvijai vairāku iemeslu dēļ - tiks ražoti produkti ar augstu pievienoto vērtību, izmantojot pasaulē jaunākās tehnoloģijas, un radītas jaunas darba vietas augsto tehnoloģiju jomā, kas palielinās jauniešu interesi par inženierzinātnēm," akcentēja "BaltCap" investīciju direktors Pēteris Treimanis.

"EuroLCDs" mērķis ir globālais tirgus ar potenciālajiem klientiem no Eiropas, ASV - uzņēmumi, kuri savu iekārtu komplektācijā izmanto augstas kvalitātes šķidro kristālu displeju komponentus. Savukārt viens no pirmajiem rūpnīcas biznesa segmentiem būs metināšanas masku stikli, kas automātiski pielāgojas gaismas ietekmei, kā arī ceļa zīmju un informācijas displeju produkti.

Ventspils brīvostas pārvalde ar uzņēmumu noslēgusi līgumus par ēkas un zemes nomu. "EuroLCDs" ražošanas vajadzībām iznomāts 1,47 hektārus liels zemes gabals Ventspils brīvostas teritorijā, uz kura uzbūvēta 4300 kvadrātmetrus liela ražošanas ēka. Ēkas nomas līgums tostarp paredz, ka pašu ražošanas ēku būvē pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, bet uzņēmums to pēc tam no brīvostas pārvaldes nomā.

Rūpnīcu būvēja SIA "Skonto Būve". Ēkas būvniecība tika sākta pērnā gada maijā. Viena no īpašajām ēkas vērtībām ir "tīrā telpa" 1800 kvadrātmetru platībā.

Jaunajā rūpnīcā taps aktīvo 3D polarizācijas modulatoru produkti. Viens no lielākajiem rūpnīcas biznesa segmentiem būs metināšanas masku stikli, kas automātiski aptumšojas spilgtas gaismas ietekmē. Tāpat taps ceļa zīmju un informācijas displeju produkti, kas izmanto "EASL Polydisplay" tehnoloģiju.

Jaunajā rūpnīcā uzņēmums plāno 50 darbavietas, bet vēl papildus ap 50 darbiniekus varētu nodarbināt izplatīšanas un administratīvajā procesā.

Ventspils brīvostas pārvaldes izsludinātajā konkursā par kredītlīdzekļu piesaisti ražošanas ēkas būvniecībai uzvarēja "Pohjola Bank plc", kas projekta realizācijai piešķīra kredītu 4,5 miljonu eiro (3,2 miljonu latu) apmērā. Atklātajā konkursā par ražošanas ēkas būvniecību uzvarēja "Skonto būve", kuras piedāvātā līgumcena ir gandrīz 3,4 miljoni latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: