Šodien BK Ventspils basketbolisti aizvadīs LBL zelta finālspēli, nu jau savā laukumā tikoties ar VEF komandu. Pēc sērijas pirmās spēles vadībā ar 1:0 ir ventspilnieki. Mača sākums pulksten 17.

Pirmais finālmačs Saldū izvērsās ļoti dramatisks. Lai gan ventspilnieki 72 sekundes līdz mača beigām bija vadībā ar septiņu punktu pārsvaru, rīdziniekiem izdevās sarūpēt intrigu - Kristaps Janičenoks iespēja četru punktu gājienu, Gatis Jahovičs pārķēra bumbu un pats arī noslēdza ātro uzbrukumu, bet caurgājienos neapturams bija Erls Roulends. Tieši amerikānis četras sekundes līdz mača baigām panāca neizšķirtu, taču BK "Ventspils" paguva noorganizēt vēl vienu uzbrukumu un izraut uzvaru. Sandis Valters atdeva tālu piespēli Folarinam Kepmbelam, kurš tūlīt pat šāva pa grozu un bija precīzs - 86:84.

Mača pirmajā pusē ventspilniekiem bija lielas problēmas pie groziem, jo VEF spēlētāji pārliecinoši dominēja gan pie sava, gan sāncenšu groza. Arī metienu precizitāte bija tālu no vēlamās, bet šīs divas lietas acīmredzot jāpieraksta pēdējā laika neritmiskā spēļu kalendāra blakus efektiem. BK "Ventspils" basketbolisti trīs nedēļās aizvadījuši vien divas spēles, tāpēc bija nepieciešams laiks, lai atkal iejustos spēlē. Pēc pārtraukuma šī situācija mainījās - ventspilnieki krietni agresīvāk gāja pēc atlēkušajām bumbām un darbojās ātrāk, kas mača gaitu sagrieza kājām gaisā. Trešo ceturtdaļu Roberta Štelmahera komanda uzvarēja 28:10, izvirzītos vadībā 67:59.

Te vietā būtu piebilst, ka VEF šajā mačā nācās iztikt bez Artūra Strēlnieka, Džastina Hamiltona un Kaspara Bērziņa, kuru acīmredzot nebūs arī šodien. Tāpēc faktiski visu spēlēs smagumu iznesa septiņi spēlētāji (6 minūtes arī Laurim Blaus), un, pilnīgi iespējams, izšķirošajos brīžos vefiešiem pietrūka svaiguma. Tas varētu būt nozīmīgs faktors arī šodien - otrā spēles pēc kārtas smagākas kājas noteikti padarīs arī ventspilniekiem, kuriem gan bija iespēja vairāk atpūsties un arī rotācijā iespējams iesaistīt vairāk spēlētāju.

Abas komandas pirmajā spēlē pieļāva maz kļūdu - VEF 10, BK "Ventspils" 9 -, bet kādā citā būtiskā rādītājā krietni pārāki bija ventspilnieki. Kurzemes kluba spēlētāji kopīgiem spēkiem sarūpēja 17 rezultatīvas piespēles, kamēr viņu sāncenši vien deviņas. Tas liecina, ka ventspilniekiem spēlējuši kolektīvāk, kas arī bija viens no otrā puslaika veiksmes iemesliem. VEF spēlētāji vienu brīdi pilnībā aizmirsa par to, ka basketbols ir komandas sporta veids, cenšoties uzbrukumā visu nokārtot individuāliem pūliņiem, bet aizsardzībā maz palīdzot cits

citam. Kad šīs lietas izdevās sakārtot, mača atgriezās arī intriga. 

Kā jau izslēgšanas spēlēs pienākas, pirmajā mačā emociju netrūka, taču tie noteikti bija vien ziediņiem. Riskēsim prognozēt, ka šodien emociju būs vēl vairāk, jo ar katru nākamo spēli tās likme tikai pieaug. Pēc šīs spēles finālsērijā atkal iestāsies pauze, un nav nekādu šaubu, ka komandas gribēs to sagaidīt patīkamā garastāvoklī - ventspilnieki, esot vadībā ar 2:0, rīdziniekiem, panākot 1:1. Mērķu sasniegšanaipleiofos dažkārt vajag ko vairāk par meistarību, un komandas pirmajā mačā pierādīja, ka ir gatavas šādai spēlei.

Diemžēl par to, kad turpināsies LBL zelta dalīšana, pagaidām skaidrības nav. Sērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: