Ventspilī vēlēšanu biļetenu kaudzītes virspusē atradīsies "Saskaņas centra" kandidātu saraksts - tas noskaidrots izlozē, nosakot kārtību, kādā partiju kandidātu saraksti atradīsies vēlētājiem izsniegtajās sarakstu kaudzītēs Ventspils pilsētas pašvaldības vēlēšanās 1.jūnijā.

Tālāk vēlēšanu biļetenu kaudzītē atradīsies attiecīgi "Tautas kontroles", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), "Vienotības" (V) un "Latvijai un Ventspilij" saraksti, bet biļetenu kaudzīti noslēdzošais būs apvienotais Reformu partijas (RP) un "Reģionu alianses" (RA) saraksts.

 

Šajās vēlēšanās kandidātu saraksti netiks numurēti, un izloze nenozīmē, ka pie kāda no sarakstiem būs kārtas numurs, - izlozēta secība, kādā saraksti būs sakārtoti, skaidroja Līdaka.

 

Ventspilī pie varas esošās partijas "Latvijai un Ventspilij" sarakstā ar pirmo kārtas numuru kandidē Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Tāpat kandidē Lemberga vietnieki Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs un Didzis Ošenieks, kā arī Ventspils domes deputāti Ilze Buņķe, Dainis Gīlis, Aigo Gūtmanis un Edīte Didrihsone. Sarakstā ir arī vairāki izglītības darbinieki, Ventspils mācību iestāžu vadītāji, olimpiskā centra "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis u.c. Kandidāti.

 

Aktīvākie Ventspils domes opozicionāri apvienojušies kopīgajā RP un RA sarakstā, kurā pirmais kārtas numurs ir iepriekšējā sasaukuma Ventspils domes opozīcijas deputātam Aivim Landmanim. Ar piekto kārtas numuru kandidē arī viņa brālis Ivars Landmanis, kurš ir šī sasaukuma Ventspils domes opozīcijas deputāts. Savulaik brāļi Landmaņi pārstāvēja partiju "Jaunais laiks", bet šajās vēlēšanās mainījuši politisko piederību.

 

Otrais kārtas numurs RP un RA kopīgajā sarakstā ir Ventspils domes opozīcijas deputātam Vladislavam Šafranskim, kurš savulaik bija SC Ventspils teritoriālās nodaļas vadītājs, bet kopā ar vēl vairākiem SC Ventspils nodaļas biedriem ar sociāldemokrātiskās partijas (SDP) "Saskaņa" valdes lēmumu no partijas tika izslēgts par nepakļaušanos partijas valdei un tās lēmumu ignorēšanu. Pēc tam ilgāku laiku Šafranskis bija neatkarīgs domes deputāts.

 

No SC šī domes sasaukuma laikā izstājās Ventspils domes deputāte Jeļena Garbuzova, kura šajās vēlēšanās ar pirmo kārtas numuru Ventspilī kandidēs partijas "Tautas kontrole" sarakstā.

 

SC sarakstā pirmais kārtas numurs šajās vēlēšanās ir SDP "Saskaņa" Ventspils teritoriālās nodaļas valdes priekšsēdētāja vietniekam Vitalijam Trusevičam. Ar otro kārtas numuru SC sarakstā kandidē SDP "Saskaņa" Ventspils teritoriālās nodaļas valdes priekšsēdētājs Aleksejs Medvedevs, bet viņa brālim - sabiedrisko attiecību speciālistam un reklāmas pakalpojumu komercdarbiniekam Ruslanam Medvedevam - ir piektais kārtas numurs.

 

Ventspils domes deputātei Dacei Kornai ir pirmais kārtas numurs "Vienotības" sarakstā, bet satiksmes ministra padomniece Karina Korna šajā sarakstā kandidē ar 14.kārtas numuru. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK sarakstā pirmais kārtas numurs ir AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" Talsu ceļa rajona ražošanas inženierim Mārim Ganusam, kurš pēc izglītības ir jurists.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: