Ventspils reģionālā nevalstisko organizāciju (NVO) atbalsta centra jaunieši ir veiksmīgi aizvadījuši vienu no šajā pavasarī un vasarā plānotajiem jauniešu apmaiņas projektiem „The adventure of storks migration”, kas norisinājās Bilecikas apgabalā, Turcijā.

Finansiālais atbalsts projektam tika gūts no Eiropas Savienības neformālās izglītības programmas "Jaunatne darbībā" apakšprogrammas 1.1. "Jauniešu apmaiņa".

 

Projekta laikā Bilecikā, viesnīcā “Limon teras” viesojās jaunieši no Latvijas un vēl piecām citām Eiropas valstīm (Bulgārijas, Rumānijas, Lietuvas, Turcijas un Polijas), lai kopīgi spriestu un aizdomātos par stārķu migrāciju, tās problēmām un draudiem. Par to, cik nozīmīgas putniem ir cilvēku ikdienišķās darbības un paradumi, kas pašai cilvēcei var šķist gaužām nebūtiskas un mazsvarīgas. Radoši darbojoties komandās, tika rasta sapratne par to, cik nozīmīgs stārķa dzīvē spēj būt zemē nomests maisiņš, vai neviļus izsviests pudeles korķis. Pasākuma laikā jauniešiem tika dota iespēja iepazīstināt arī pārējās dalībvalstis ar Latviju, tās kultūru un paražām, kā arī tika iepazīta gan vietējā, gan pārējo dalībvalstu kultūra un ikdienas paradumi.

 

Projekta laikā Turcijā tika atstātas paliekošas pēdas iestādītu koku veidā vietējās skolas pagalmā. Būtisks paliek devums arī pašai skolai – sporta laukuma sienu nu rotā mūsu pašu zīmētie stārķi. Protams, projekta laikā tapušie foto un video materiāli ir lielisks atgādinājums tam, ka jebkura ikdienā veiktā darbība, ietekmē ne tikai mūs, bet arī apkārtējo vidi, par ko vēstīja arī vietējais laikraksts.

 

Ventspili šajā pasākumā pārstāvēja Elīna Aģe, Edgars Babrs, Edgars Rāzna, Artūrs Kalniņš, Rihards Meščerjakovs un Rihards Saksons.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: