Šī gada pavasarī vairāki ventspilnieki izteica nepieciešamību pēc jaunas gājēju pārejas Aleksandra un Jūras ielas krustojumā. Kopā ar vairāku citu pāreju ikgadējo marķēšanu, šopavasar tika izveidota arī šī gājēju pāreja.

Pēc vairākiem iedzīvotāju ieteikumiem par pārejas nepieciešamību, P/i „Komunālā pārvalde” veica satiksmes intensitātes mērījumus, kuru laikā noskaidroja gājēju un automašīnu intensitāti krustojumā. Izrādījās, ka nepieciešamība pēc gājēju pārejas ir pamatota, tāpēc tā tika uzstādīta un jau šobrīd intensīvi izmantota.

 

Tuvējās mājās dzīvojošā pensionāre Ārija ir apmierināta ar pārejas esamību: „Ejot uz veikalu bieži bija jāsatraucas, kā pāriešu ielu un jāgaida, kamēr mašīnas pabrauks garām, taču tagad varu droši iet pāri un zināt, ka mani palaidīs.”

 

P/i „Komunālā pārvalde” gan aicina gājējus būt piesardzīgus uz jaunās pārejas, jo vairāki autovadītāji vēl nav pieraduši, ka pilsētā ir uzstādīta jauna pāreja, tāpēc var pietiekoši laicīgi nesamazināt ātrumu, taču jau šobrīd pāreja ievērojami paaugstina pilsētnieku drošību, šķērsojot minēto krustojumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: