Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vasarā dzīvoju dārzā

Šogad konkurss Pilsētas rota notiks nedaudz agrāk nekā parasti – maijā. Laikā, kad zied krāšņās tulpes un narcises un ziedu mākoņos pārvērtušies ķirši. Skeptiķi var pavīpsnāt: kāds konkurss, ja vēl visi dārzi pelēki! Tomēr dārzu sezona jau sākusies, apliecina pagājušā gada Pilsētas rotas uzvarētāja Jeļena Grišina.

Par darbu vasarā interese liela

Ņemot vērā skolēnu lielo ieinteresētību un vēlmi strādāt vasaras brīvlaikā, pilsētas pašvaldība nolēmusi arī šogad finansēt sociāli mazaizsargāto skolēnu nodarbinātību.

2.lpp. Viedoklis: „Atklātā cīņā neiet”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena
«Zatlera Reformu partija ienāca politikā, lai iznīcinātu oligarhus, cīnītos par taisnīgumu. Šādam mērķim atsaucās varen daudz dzirdīgu ausu un atsaucīgu siržu, kas šo partiju iecēla saulītē. Kā izrādījās, uz īsu laiku, jo atbalstītāju skaits, kas vēlēšanās balsoja par šo partiju, sarucis līdz minimumam.»

3.lpp.

Avarē un pamet savu auto

Kāds autovadītājs Ostgalā ietriecies stāvošā automašīnā, un, pametot savu auto, aizmucis no notikuma vietas.

Domes ēka patērē vismazāk enerģiju

Latvijā pirmajā pasīvajā administratīvajā ēkā, par kādu pēc renovācijas kļuvusi Ventspils dome, 7,5 reizes samazinājies enerģijas patēriņš. Latvijā vairs nav tādu ēku ar tik zemu enerģijas patēriņu, uzsver eksperti.

4.lpp.

Uzstāda un testē pirmās atrakcijas

Ventspils Piedzīvojumu parkā notiek rosīga gatavošanās jaunajai sezonai. Tiek uzstādītas jaunas atrakcijas, visekstrēmākā jau izmēģināta.

5.lpp.

Uzlēcošās saules zemes trauki

Ventspils muzeja vadošais pētnieks Armands Vijups nav bijis Japānā, tomēr viņam ir liela sakē trauku kolekcija. Tagad arī pils apmeklētāji var apskatīt greznos un smalkos traukus.

Līdaku lieguma pagarinājums
Sakarā ar pavasara aizkavēšanos liegums paturēt lomā līdakas visā Latvijā pagarināts līdz šā gada 10. maijam. Savukārt makšķerēt no laivas ir atļauts kā parasti – jau no 1. maija.

6.lpp. Sports. Gaidītais fināls: BK VentspilsVEF

BK Ventspils basketbolisti, sērijā līdz divām uzvarām ar 2:0 pārspējot BK Valmiera,viegli pārvarējuši Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas pusfināla barjeru. Finālā ventspilnieki tiksies ar savu principiālāko pretinieku – VEFRīga.

Airēšanas bāzi atklāj ar sacensībām

Atklājot rekonstruēto airēšanas bāzi Dampeļi, tajā norisinājās arī tradicionālās sporta skolas Spars sezonas atklāšanas sacensības, kurās startēja dalībnieki no visas Latvijas, kā arī viena viesu komanda – no Tartu (Igaunija).

Trīs zaudēti vārti arī pret Skonto

Latvijas futbola Virslīgas čempionātā otro zaudējumu piedzīvojuši FK Ventspils futbolisti. Tā arī nespējot gūt vārtus, viņi ar 0:3 izbraukumā piekāpās Skonto FC, līdz ar to zaudējot arī čempionāta līderpozīcijas.

7.lpp.

Apzinīga īrniece – kā dadzis acī

Neglītais un noplukušais nams Pils ielā 39 un tā iemītnieki, kuriem vienaldzīga kārtība un tīrība, līdzās sakoptajai un tūristu iecienītajai Livonijas ordeņa pilij nedarīja godu mūsu pilsētai. Nu īpašniecei māja jāsakārto, taču ir viens kavēklis – īrniece, kura apzinīgi maksā īri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: