Vakar Ventspils 4. vidusskolā notika pilsētas vides olimpiāde vispārizglītojošo skolu 8. klašu skolēniem.

Vides olimpiādi organizēja Vides izglītības skolotāju metodiskā apvienība (vadītāja – Ventspils 4. vidusskolas ķīmijas skolotāja I. Bērzniece) sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļu kā vienu no pasākumiem Zilo karogu kustības ietvaros.

 

Vides olimpiāde tika organizēta kā komandu sacensības, katrā komandā darbojās četri dalībnieki. Katrai komandai bija jāveic deviņi dažādi uzdevumi, parādot savas zināšanas un izpratni par īpaši aizsargājamām teritorijā Kurzemē, aizsargājamiem augiem un dzīvniekiem.

 

Olimpiādē piedalījās skolu komandas no Ventspils 1. ģimnāzijas, 2.,4., 5., 6.vidusskolas, 1. un 2. pamatskolas, kā arī Vakara vidusskolas. Visvairāk punktu olimpiādes uzdevumu izpildē ieguva 1. ģimnāzijas komanda. Tajā savu skolu pārstāvēja Linda Celma, Marija Ivanova, Kristīne Līga Šteine un Viktorija Smirnova, kuras olimpiādei sagatavoja skolotāja S. Dzindzuka. Labus rezultātus uzrādīja arī 4. vidusskolas un 2. pamatskolas skolēni.

 

Vides izglītības pasākumu organizēšana Zilo karogu kustības ietvaros sadarbībā ar Izglītības pārvaldi un skolotāju metodiskajām apvienībām jau kļuvusi par tradīciju. Maija otrajā pusē plānots 2012.-2013. mācību gada vides izglītības konkursu noslēguma pasākums, kurā Ventspils pilsētas dome godinās to dalībniekus un skolotājus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: