Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pirmo pavasara puķu uznāciens

Ziedu pulksteņa ziemas ietērpu nomaina pavasarīgs puķu klājiens. Labiekārtošanas kombināta Apzaļumošanas iecirkņa meitenes te iedēsta 810 dažādu krāsu – baltu, sarkanu, zilu un oranžu – atraitnīšu stādiņus. Tūlīt arī Pārventā pie puķu skulptūras Mārītes uz margrietiņas tiks iestādītas 600 baltas un dzeltenas atraitnītes. Pavisam Ventspils apstādījumos 31 vietā šopavasar ziedēs 5 tūkstoši atraitnīšu, tūkstoš neaizmirstulīšu, kā arī 500 mārpuķīšu stādiņu.

Krievija nezaudē interesi par Ventspili

Kamēr Aleksandrs Vešņakovs ir Krievijas Federācijas vēstnieka amatā Latvijā, viņš katru gadu ir viesojies Ventspilī. Trešdien vēstnieks bija ieradies mūsu pilsētā savā kārtējā vizītē, lai iepazītos ar jaunumiem rūpniecības, transporta un ostas attīstībā.

2.lpp. Viedoklis: „Dejotprieks”, laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Ir jauki, ja cilvēki spēj dzīvot viegli, kā dejojot. To var uztvert kā līdzību, taču dejošana arī burtiskā nozīmē maina mūsu dzīvi un mūs pašus, atbrīvo no negatīvā un smagā. Tāpēc prieks, ka mūsu pilsētā deju apgūst ne tikai bērni un jaunieši, bet arī pieaugušie. Turklāt sieviešu deju kolektīvi nobrieduši pat līdz festivālam, kas šonedēļ notiks Jaunrades namā.»

3.lpp.

Ģimenes spēks vēl augs

Pērn aprīlī Ventspils māmiņas nodibināja biedrību Ģimenes spēks. Šonedēļ tā svin savu pirmo jubileju.

Sabiedrības intereses nostāda augstāk

Lai neveicinātu elektrības tarifu pieaugumu, elektrolīnijām bīstamos kokus cirtīs paši mežu īpašnieki, turklāt viņiem par to kompensāciju neviens nemaksās.

4.lpp.

Atrod dejā sievišķības dzirksti

Sestdienas vakarā Jaunrades namā notiks pieaugušo deju grupu festivāls Sieviete – krāšņākais zieds. Sievišķo būtību dejā rādīs ne tikai ventspilnieces, bet arī viešņas no Rīgas, Tukuma, Aizputes, Talsiem, Bauskas, Rojas un Engures.

5.lpp. Vide. Ornitologi aicina sadarboties

Katrs iedzīvotājs var iesaistīties putnu pētīšanā – lai noskaidrotu, kādu sugu pārstāvji un cik pie mums mitinās.

Pavasara darbi dārzā

Aprīlis ir īsts dārza darbu mēnesis, taču zeme vietām vēl sastingusi, tikai pēdējo dienu siltums licis parādīties kādam asnam. Daba mostas lēni, tomēr pilsētas dārzniece Zaiga Brunava dārzkopjiem sarūpējusi virkni padomu un ieteikumu, kuru ievērošanai aprīlis – arī ar skopu siltumu – ir tieši laikā. Vispirms, tikko zeme apžuvusi, pagalmā un dārzā nogrābj vēju sapūstās lapa, savāc nolauztos zarus un citus gružus, kā arī noņem piesegumu siltummīlošajiem augiem. Kad tas paveikts, ķeramies klāt!

6.lpp. Sports. Izmanto sava laukuma priekšrocības

Sākusies Latvijas volejbola 1. līgas čempionāta finālsērija, kurā pirmajās divās spēlēs pie panākuma pa reizei savā laukumā tikuši gan mūsu VK Ventspils, gan Aizputes volejbolisti.

Galda hokejisti noteica labākos

Noskaidroti Ventspils Jaunrades nama (VJN) kausa izcīņas galda hokejā šīs sezonas uzvarētāji, par kuriem kļuvuši: Gints Lasmanis (gan Open, gan Junioru nominācijā), Laima Kamzola (Dāmām) un Aleksandrs Žernovojs (Veterāniem).

 

7.lpp. Veselības aprūpe.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: