Trešdien uz tikšanos ar Ventspils pilsētas domes vadību ieradās vairāk nekā 50 pārstāvji no dažādām Ventspils nevalstiskajām organizācijām un biedrībām, kas darbojas sociālajā jomā.

Tikšanās laikā NVO un biedrību pārstāvjus uzrunāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks.

 

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs vērsa uzmanību uz to, ka Ventspils pilsētā arvien attīstās sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām un biedrībām, un sadarbība norit dažādās nozarēs – kultūrā, sportā, sociālajā sektorā un citās jomās. Domes priekšsēdētājs piekrita, ka jebkura sadarbība ir būtiska, arī NVO sektorā, jo viņš pats vada "Latvijas Tranzītbiznesa asociāciju", kurā esot un virzot Latvijai būtiskus problēmjautājumus, izjūt, cik būtiska ir sadarbības veidošana dažādos institucionālos līmeņos – ministriju, Eiropas Komisijas. "Vadot šo organizāciju, es ļoti labi jūtu, cik svarīgi ir, ka otrā pusē ir dzirdīgas ausis un vēlme sadarboties," tā Lembergs. Savā uzrunā Lembergs uzsvēra, ka NVO ir būtisks resurss un ir būtiski, ka attiecīgajās jomās strādā ieinteresētas personas.

 

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks pateicās klātesošajiem par to, ka tikšanās ir tik plaši pārstāvēta un atgādināja, ka visiem kopā ir izdevies kļūt par Eiropas Gada pašvaldību 2012 un senioriem draudzīgāko pilsētu Eiropā. Turpinājumā priekšsēdētāja vietnieks prezentēja esošās sadarbības formas un atbalsta veidus nevalstiskajām organizācijām un biedrībām, kas darbojas sociālajā jomā. D.Ošenieks uzsvēra, ka, novērtējot sabiedriskā labuma organizāciju nozīmīgo lomu un esošo veiksmīgo sadarbību ar pašvaldību pilsētas iedzīvotājiem svarīgu jautājumu risināšanā sociālajā jomā, pašvaldība katru gadu iedala finansējumu sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām un biedrībām. Priekšsēdētāja vietnieks norādīja, ka Ventspils pilsētas pašvaldības pamatbudžetā sociālās sfēras izdevumiem ir paredzēti Ls 3,3 milj., no tiem subsīdijas sabiedriskajām organizācijām un komersantiem – Ls 78 000 un Ls 269 000 sociālajiem pakalpojumiem. Nozīmīgākie ventspilniekiem sniegtie sociālie pakalpojumi ir Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem "Paspārne", Nakts patversme pieaugušajiem, atbalsta centrs ģimenēm bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš", Zupas virtuve, mājas neatliekamā izsaukuma un aprūpes dienests "Drošības poga", dienas centrs bērniem "Nāc līdzi!" un alternatīvās aprūpes centrs "Žēlsirdības māja" sniegtais pakalpojums. Tāpat D.Ošenieks aicināja NVO pārstāvjus sasparoties un Tūrisma informācijas centrā pieteikt brīvprātīgos Tall Ships regatē, kad notiks no 22.līdz 24.jūlijam un pateicās par sniegto atbalstu Ginesa rekorda un Ziedu dienas laikā.

 

Pēc prezentācijas Aivars Lembergs aicināja NVO un biedrību pārstāvjus izteikt savu viedokli un rekomendācijas par pašvaldības sniegto atbalstu un turpmākām sadarbības iespējām, jo nākamais finanšu gads vairs neesot aiz kalniem. Diskusijai atsaucās un aktīvi iesaistījās atbalsta centrs ģimenēm bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš" vadītāja Ieva Sāmīte, kura izvērtēšanai iesniedza NVO un biedrību pārstāvju sagatavotos priekšlikumus Ventspils pilsētas attīstības programmas pilnveidošanai. Savus priekšlikumus izteica arī daudzfunkcionālā centra "Spēkuguns" dibinātāja Lāsma Belova, kuras vadībā turpmāk tiks pārņemti dienas centra "Nāc līdzi!" pakalpojumi. Viņa apstiprināja, ka arī turpmāk jauniešiem būs pieejams dienas centrs un ir idejas jauniem projektiem. L.Belova pateicās pašvaldībai par sadarbību un norādīja, ka viņi kā biedrība jūtas novērtēti un kā līdzvērtīgi partneri. Tāpat diskusijā aktīvi iesaistījās un sniedza priekšlikumus arī citu biedrību pārstāvji.

 

Diskusijas noslēgumā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs apstiprināja, ka visi izteiktie priekšlikumi tiks apkopoti un iesniegti izvērtēšanai Ventspils pilsētas domē un novēlēja visiem klātesošajiem možu garu un labu veselību. "Ventspils rullē!" tā ar smaidu tikšanos noslēdza Lembergs.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: