Piektdien svinīgi tika uzsākta Ventspils Tehnikuma – Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centra infrastruktūras attīstības projekta īstenošana.

Apskati foto!

 

Ventspils Tehnikums parakstīja gan līgumu ar Valsts izglītības attīstības aģentūru par projekta īstenošanu 10892114 latu apmērā, gan būvdarbu līgumu ar A/S „UPB”, kas slēgta konkursa procedūras rezultātā ieguvusi tiesības veikt projektā paredzētos būvdarbus.

 

Pasākumā Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere iepazīstināja ar pašreizējo situāciju izglītības iestādē un informēs par projekta ietvaros plānotajiem infrastruktūras uzlabojumiem. Pēc rekonstrukcijas projektā iekļauto objektu apskates notika svinīga līgumu parakstīšana, kas noslēdzās ar Ventspils Tehnikuma uzraksta plāksnes noņemšanu un pasniegšanu Ventspils muzejam glabāšanai.

 

Tāpat Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un K.Vāgnere parakstīja vienošanos starp Ventspils Tehnikumu un Ventspils pilsētas domi par sadarbību projekta īstenošanā, projekta īstenošanas kvalitatīvākai norisei iesaistot pašvaldības pārstāvjus projekta uzraudzības un ieviešanas grupās.

 

Ventspils Tehnikums jau vairākus gadus aktīvi sadarbojas ar Ventspils pilsētas pašvaldību, lai veicinātu profesionālās izglītības attīstību Ziemeļkurzemē. Tikai Ventspils pilsētas pašvaldības neatlaidīga darba rezultātā finansējums Ventspils Tehnikuma projektam tika piešķirts tam nepieciešamajā apmērā – ministrijas sākotnēji piedāvātajā variantā plānotais finansējums bija nepietiekams Ventspils Tehnikuma infrastruktūras sakārtošanai.

 

Pasākuma noslēgumā, piedaloties Ventspils Tehnikuma audzēkņiem, notika „Labo vēlējumu” sūtīšana nākotnei un „Darba roku sienas” veidošana. Pasākuma dalībniekus priecēja „OKartes jauniešu” koncerts.

 

Pasākumā piedalīties bija aicināti Latvijas Republikas Ministru prezidents, Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras, Ventspils pilsētas pašvaldības, nozaru asociāciju un darba devēju pārstāvji.

 

Jāatzīmē, ka Ventspils Tehnikums šobrīd ir pirmā un arī vienīgā no 11 profesionālās izglītības iestādēm, kas ir gatava uzsākt izglītības iestādes rekonstrukcijas darbus ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu pēc tam, kad 2011. gada 27. decembrī ar Izglītības un zinātnes ministra R.Ķīļa rīkojumu tika pārtraukta projektu īstenošana 18 profesionālās izglītības iestādēm visā Latvijā.

 

Līdz ar šī pasākuma norisi tiks uzsākti vērienīgie Ventspils Tehnikuma rekonstrukcijas darbi, lai jau 2014 .gada 1. septembrī Ventspils Tehnikuma audzēkņi mācības uzsāktu jaunā, modernā, profesionālās izglītības kompetences centram atbilstošā izglītības iestādē. Vienlaikus projekta ietvaros uzbūvēs jaunu un mūsdienīgu dienesta viesnīcu 250 vietām.

 

Pēc projekta īstenošanas, papildus jau esošajām metālapstrādes, automehānikas, enerģētikas, elektronikas, viesnīcu un restorānu servisa programmām, Ventspils Tehnikumā tiks piedāvātas arī jaunas mācību programmas - būvkonstrukciju galdnieks, ēku iekšējo komunikāciju tehniķis, automehatroniķis, viesmīlis.

 

Projekta „Ventspils Tehnikuma – Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centra infrastruktūras attīstības projekts” kopējās izmaksas paredzētas 10`892`114 LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 9`367`218 LVL (86% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām), kā arī valsts budžeta līdzfinansējums 1`524`896 LVL (14% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām).

 

Projekta īstenošana paredzēta 22 kalendāro mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas jeb līdz 2015.gada februāri.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: