Šovakar plkst. 17.00 Amatu mājā, Skolas ielā 3 notiks tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes 2. lekcija un radošā nodarbība „Process - no jaunrades līdz realizācijai”.

Tekstilmāksliniece Iveta Vecenāne pēdējā laikā lielu atpazīstamību guvusi, pateicoties tekstilam no dzintara diega, ko ar mūsdienu augstajām tehnoloģijām ir radījusi RTU zinātniece Dr. Inga Ļašenko.

 

14. martā Kijevā Sofijas katedrālē Ivetas Vecenānes izstādi „Kas dzintaram padomā” atklāja Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš. Izstādē bija apskatāmi 15 darbi, kuru tapšanā izmantots dzintara diegs. Savukārt 27. martā Latvijas vēstniecībā atklāja izstādi „Šalle uz sliekšņa”. Izstāde ir turpinājums veiksmīgai sadarbībai, kas aizsākās pērnā gada decembrī Romā, Etrusku muzejā, Baltijas dzintaram veltītās nedēļas ietvaros tika atklāta Latvijas, Lietuvas, Igaunijas mākslinieku izstāde, kurā Latviju pārstāvēja Ivetas Vecenānes darbi. Izstādē bija mākslinieciski pasniegts dzintara diega iegūšanas process, kā arī skatāmi dzintara/ tekstila darbi.

 

Māksliniece Iveta Vecenāne pastāstīs par radošo iedvesmu latviskajā vidē un materiālā, par jaunradi ar dzintara diegu, kā arī par pieredzi piedaloties starptautiskajās tekstilmākslas izstādēs. Radošajā nodarbībā kopā ar mākslinieci varēs izgatavot pērļu rotas uz tekstila pamata. Dzintara diegu un tekstilmāksas darbus, kuros tas izmantots, būs iespējams apskatīt tikai lekcijas laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: