No 22. – 26. martam Gāliņciema bibliotēkas vadītāja Iveta Skapste atradās komandējumā Pērnavā, Igaunijā, kur piedalījās Grand – Treasure 5. sanāksmē.

Grand – Treasure (Lielie Dārgumi) 5. sanāksmē piedalījās partnerorganizācijas no Polijas, Igaunijas, Grieķijas, Portugāles, Spānijas un Latvijas, kas vietējā mērogā darbojas starppaaudžu dialogu un mutvārdu vēstures un kultūras saglabāšanas jomā.

2010. gadā novērtējot bibliotēku lomu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā, UNESCO Latvijas Nacionālās komisija izveidoja Latvijas bibliotēku tīklu „Stāstu bibliotēkas”, kurā iesaistījās 18 Latvijas bibliotēkas, to skaitā - Ventspils Bērnu bibliotēka, Pārventas bibliotēka un Gāliņciema bibliotēka. Jau trešo gadu, gandrīz ik mēnesi Gāliņciema bibliotēkā sanāk kopā stāstnieki, kuri mudina cilvēkus līdzās uz sarunu, pilnveido šo tik vērtīgo klausīšanās un stāstīšanas prasmi, kā arī savstarpējo pieredzes un zināšanu apmaiņu.

Sanāksmes laikā partnerorganizācijas vērtēja Latvijas pienesumu projekta īstenošanā, kurā viens no galaproduktiem būs pieredzes grāmata stāstniecības saglabāšanai un pārmantošanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: