Pagājuši apaļi desmit gadi, kopš dibināta Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde „Ventspils Digitālais centrs“.

Ja pirmos pāris gadus Digitālā centra kolektīvs ietilpa vienā nelielā kabinetā Ventspils domes ēkā, tad kopš 2005. gada augusta tas atrodas Akmeņu ielā 3 un tā kolektīvs ir pieaudzis līdz 15 cilvēkiem.

 

Lielākajai daļai Ventspils pilsētas iedzīvotāju un viesu Digitālais centrs ir zināms kā vieta, kur bezmaksas var izmantot interneta pakalpojumus, kur var nokopēt, ieskenēt, izdrukāt vai saņemt citus biroja pakalpojumus vai kur var apgūt dažādus apmācību kursus par informācijas tehnoloģiju pielietojumu. Papildus šiem pakalpojumiem, Digitālais centrs arī nodrošina lietotāju atbalsta pakalpojumus visām Latvijas bibliotēkām, lielākajai daļai Latvijas skolu, kā arī visām Ventspils skolām un pašvaldības iestādēm.

 

Digitālā centra pārraudzībā arī ir Ventspils optiskais datu pārraides tīkls, kas gadu no gada attīstās abās Ventas pusēs un nodrošina augstākās kvalitātes interneta pieslēgumu visām pašvaldības iestādēm un skolām, kā arī ir izveidots Latvijā plašākais bezvadu tīkls.

 

Par godu šim apaļajam skaitlim, Digitālais centrs visu aprīļa mēnesi organizē visdažādākos pasākumus dažādām vecuma un interešu grupām.

 

Pirmajā dzimšanas dienas mēneša nedēļā notiks šādi pasākumi:

  • Otrdien, 2. aprīlī līdz plkst. 17:00 visi interesenti tiek aicināti uz Karjeras izvēles dienu, kur būs iespēja tikties ar karjeras izvēles konsultantu un, pildot testus un pārrunājot intereses, izvēlēties sev piemērotāko profesiju.

  • Trešdien, 3. aprīlī, plkst. 15:00 visi Ventspils skolu skolotāji tiek aicināti uz tikšanos ar AS “Lielvārds” pārstāvjiem, kuri vēlas skolotājus iepazīstināt ar šādām tēmām – “Lielvārda digitālā bibliotēka” un “Vērtē, lai mācītu”.

  • Ceturtdien, 4. aprīlī, no plkst. 10:00 līdz 15:00 Digitālajā centrā norisināsies konkurss Ventspils vispārizglītojošo skolu 5. – 7. klašu skolēniem “ITiņš”. Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu interesi par datorzinībām un apzināt Ventspils vispārizglītojošo skolu talantīgākos audzēkņu informācijas tehnoloģiju jomā.

  • Piektdien, 5. aprīlī, plkst. 17:00 visi interesenti tiek aicināti uz Ventspils jauniešu īsfilmu festivāla noslēguma pasākumu, kurā tiks demonstrētas visas gan šī gada, gan iepriekšējo gadu festivālam iesniegtās filmas, tiks apbalvoti uzvarētāji, kā arī notiks sarunas par un ap video.

Arī pārējās aprīļa nedēļās Digitālais centrs ir sagatavojis pasākumus dažādām interešu grupām– par tiem sīkāku informāciju gaidiet drīzumā!

Uz tikšanos Ventspils Digitālajā centrā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: