Volejbola klubs "Ventspils" iekļuvis Latvijas čempionāta 1.līgas fināla, pusfinālsērija līdz divām uzvarām ar 2:1 pieveicot Ziemeļkurzemes komandu.

Spēļu sērijā līdz divām uzvarām, katra no komandām bija izcīnījusi pa uzvarai izbraukumā. Pirmajā spēlē Ventspilī pārliecinošu uzvaru 3:0 svinēja Ziemeļkurzemes komanda. Ventspilnieki nepadevās un, atspēlējot mačbumbu ceturtā seta galotnē, svinēja uzvaru piecos setos otrajā spēlē Dundagā. Līdz ar to izšķirošā spēle par iekļūšanu finālā bija jāizvada Ventspilī.

 

Līdzjutējiem piepildot 6. vidusskolas sporta zāli, spēli labāk uzsāka mājinieki, un pirmajā setā ātri vien iekrāja vairāku punktu pārsvaru, ko prata noturēt līdz pirmā seta izskaņai un uzvarēja ar 25:19. Otrajā setā mājinieku spēle pēkšņi bija pajukusi un nekas vairs neizdevās. Ziemeļkurzemes volejbolisti lieliski darbojās blokā, bet paši ventspilnieki ļoti bieži kļūdījās servējot, kas noveda pie sagrāves 15:25.

 

Arī trešajā setā Ventspils volejbolisti savu spēles pavedienu vēl nebija atguvuši un kļūdījās pārāk bieži, kā rezultātā zaudēja setu ar 20:25 un nonāca bezdibeņa malā. Lai tajā neiekristu, bija jāparāda raksturs un jānovērš lielais kļūdu skaits. Līdzjutēju iedvesmoti, ventspilnieki sakārtoja savu spēli un jau no ceturtā seta sākuma pilnībā pārņēma spēles grožus savās rokās, neļaujot Ziemeļkurzemes spēlētājiem gūt vieglus punktus.

 

Ceturtais sets tika uzvarēts ļoti pārliecinoši 25:14, atliekot pusfināla uzvarētāju noskaidrošanu uz izšķirošo, piekto setu. To abas komandas uzsāka apņēmīgi līdz rezultātam 4:4 punktus gūstot pamīšus. Tomēr šajā brīdī VK Ventspils spēlētāji izdarīja pēdējo un izšķirošo izrāvienu, tiekot līdz mačbumbai pie rezultāta 14:6. Vienu punktu Ziemeļkurzemes volejbolisti vēl guva, bet jau nākamā izspēlē ventspilnieki pielika punktu aizraujošajai pusfināla sērijai, uzvarot izšķirošo setu ar 15:7, bet visu spēli ar 3:2.

 

Finālā VK Ventspils tiksies ar Aizputes komandu, kas otrā pusfināla sērijā ar 2:0 uzvarēja RTU UPS komandu. Fināla uzvarētājs tiks noskaidrots spēļu sērijā līdz trīs uzvarām. Pirmā spēle Aizputē plānota sestdien, 13.aprīlī plkst. 13 Aizputes NSC zālē, bet otrā spēle notiks jau svētdien, 14.aprīlī plkst. 14 6.vidusskolas sporta zālē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: