Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Aicina gatavot putnu būrīšus

Sestdien visā pilsētā notiks putnu būrīšu gatavošanas talka. Galvenajās talkošanas vietās – vispārizglītojošajās skolās – bērniem un jauniešiem palīdzēs pašvaldības deputāti, taču pievienoties talciniekiem var arī ikviens ventspilnieks, kas vēlas pagatavot māju spārnotajiem lidoņiem.

Nekustamie īpašumi kļūst dārgāki

Nekustamo īpašumu cenas pamazām pieaug, tai skaitā arī Ventspilī. Tomēr kvalitatīvu piedāvājumu mūsu pilsētā pietrūkst.

2.lpp. Viedoklis: „Dārgs prieks”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Vieglprātīgos makšķerniekus, kas uz diviem dreifējošiem ledus gabaliem piektdien tika iepūsti Rīgas jūras līcī, veiksmīgi izglāba. Šo pieaugušo vīru bērnišķīgā attieksme pret savu dzīvību izmaksāja daudzus tūkstošus latu visiem pārējiem, kuri brīvdienas pavadīja daudz apdomīgāk.»

3.lpp.

Zaļzemniekiem lielāks tautas atbalsts

Marta politisko partiju reitingi atklāj, ka sabiedrībā lielāku atbalstu bauda opozīcijas, nevis valdību veidojošās partijas. Zaļo un zemnieku savienība popularitātē apsteigusi valdošo partiju Vienotību, bet atbalsts zatleriešiem sarucis līdz pavisam niecīgiem apmēriem.

Statoilieši tiesā zaudē

Ventspils tiesa noraidījusi bijušo statoiliešu prasību, atstājot strīdīgo vienošanos par darba attiecību izbeigšanu spēkā esošu. Viņi tomēr spriedumu nepārsūdzēs un vairs necīnīsies ar tiesiskajām vējdzirnavām, saprotot, ka cilvēcisku taisnību nepanāks. Bijušie kolēģi vien cer, ka gadījums pamācīs citus nepakļauties darba devēju spiedienam un mudinās pārzināt savas tiesības.

4.lpp.

Suņuki no meža mājām

Dzīvnieku patversmē Rembo nogādāti septiņi savvaļā dzimuši kucēni. Viņu mammu ķērājiem pagaidām nav izdevies notvert.

Brīvdienās uzdarbojas kūlas dedzinātāji

Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās Ventspils pusē notikuši pieci kūlas ugunsgrēki, kā arī degusi meža zemsedze.

5.lpp. Darbs un nauda. Jaunais pabalsts nav pieejams visiem

Jau divas nedēļas Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiālē, tāpat kā visā Latvijā, bezdarbnieki var pretendēt uz jauno mobilitātes pabalstu, kas jau guvis pretrunīgu ekspertu vērtējumu. Pagaidām šo pabalstu varējusi noformēt tikai viena bezdarbniece visā Latvijā.

Pārceļas uz Ventspili un atver konditoreju

Vecpilsētas iedzīvotāji un dažādu firmu darbinieki priecājas, ka viņu rajonā atvērta vēl viena konditoreja, kur var nobaudīt dažādus gardumus, iedzert tasīti kafijas, tējas vai kakao, nopirkt tikko ceptu maizīti. Jaunu uzņēmumu mūsu pilsētā atvērusi liepājnieku ģimene.

6.lpp. Sports. Baltijas Ekspresispārbrauc pāri Rojai

Čempionu cienīgu sniegumu Rietumu līgā turpina demonstrēt Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, rotaļājoties kā kaķis ar peli, viegli sakāva Roju.

Ventspils un Žigajevs sāk pārliecinoši

Latvijas futbola Virslīgas šīs sezonas čempionātu ar pārliecinošu uzvaru iesākuši FK Ventspils futbolisti. Viņi savā laukumā neatstāja nekādas cerības Jelgavai, pieveicot to ar 4:0 (2:0). Divi vārti šajā mačā Jurija Žigajeva kontā.

Pret Monarhu par bronzu

Latvijas telpu futbola čempionāts iegājis izšķirošajā fāzē, kurā atlikušas vairs tikai spēles par medaļām. Tajās piedalīsies arī FK Honda, kas mazajā finālā par bronzas medaļām spēkosies ar Monarhu.

7.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts – Bētciems

Ziru pagasta Bētciemā nokļūstam nejauši. Taisnību sakot, kartē šoreiz bijām noskatījusi kaimiņciemu, taču tur sastaptais vīrs mūs cenšas pārliecināt, ka visapkārt visas mājas tukšas un pamestas, un iesaka doties uz Bētciemu jeb Krievbūdām, kā šo vietu dēvē paši vietējie.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: