Slēpošanas kalns „Lemberga hūte” ir aizvadījis veiksmīgu 2012./ 2013. gada sezonu. Salīdzinot ar iepriekšējo laika posmu, apmeklētāju skaits kopumā audzis par 53%.

Šoziem darbu kalnā varēja uzsākt daudz agrāk. Ja 2011./ 2012. gada sezonā kalns darbu uzsāka 2012. gada 27. janvārī, tad šajā sezonā slēpotāji tika gaidīti jau no 5. decembra. Neraugoties uz labvēlīgo sākumu, tika piedzīvoti divi atkušņi, kuru laikā, lai saglabātu kalna seguma kvalitāti, kalns uz laiku tika slēgts.

 

Sezonas sākumā apmeklētāju ērtībai tika atklātas paplašinātās servisa ēkās telpas. Tagad apmeklētājiem ir pieejamas divas reizes plašākas nomas punkta telpas, kā arī kafejnīca ziemas periodā vienlaicīgi var apkalpot 56 apmeklētājus (iepriekš 24), savukārt vasarā pat 116 apmeklētājus, jo izbūvēta vasaras terase ar apbalvošanas sienu un paaugstinājumu. Par jaunu pacēlāju bērnu kalniņā šogad varēja priecāties mazākie kalna apmeklētāji. Šī izklaide, pateicoties pašvaldības atbalstam, joprojām ir bezmaksas. Savukārt lietpratēji tika pie jaunas nobraucienu trases un jaunām figūrām snovparkā.

 

Kalnā aizvadīti arī starptautiski un kupli apmeklēti pasākumi. Februāra sākumā pirmo reizi „Lemberga hūte” uzņēma rallija fanus, jo šeit bija iespējams vērot „Rally Liepāja – Ventspils” ātrumposmus „Ventspils kalns”. Februāra vidū kalnā ar nebijušu balvu fondu un dalībnieku skaitu noslēdzās Latvijas Čempionāts un A. Lemberga balvu izcīņa snovbordā un frīstaila slēpošanā, bet martā ar paštaisīto braucamrīku parādi, kurā piedalījās arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Lembergs, tika noslēgta veiksmīgā sezona.

 

Nenoliedzami populārs apskates objekts arī ziemā bija staltbrieža figūra, kas nu jau kļuvusi par kalna simbolu un talismanu.

 

Šobrīd notiek aktīvs darbs pie Piedzīvojumu parka jaunās atrakciju zonas izveides, lai jau 18. maijā tās atklātu kopā ar tūrisma sezonu Ventspilī. Jaunajā atrakciju zonā būs pieejamas tādas atrakcijas kā bampermašīnas, bamperlaivas, trampalīnlaivas, sintētiskā ledus slidotava un bērnu autoskola, kā arī atraktīvas laminārās strūklakas šīs zonas centrā. Piedzīvojumu parks ir iecienīta vieta arī dzimšanas dienu svinēšanai, līdz ar to apmeklētājiem būs pieejamas plašākas un labiekārtotas piknika vietas.

 

Piedāvājam arī video ieskatu kalna sezonā

Sezonas un jaunās servisa ēkas atklāšana

Latvijas čempionāts un A. Lemberga balvu izcīņa snovbordā un frīstaila slēpošanā

Sezonas noslēguma trakulības "Lemberga hūtē"

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: