Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kioskus grib iznīdēt

Saeimā vērtē, vai un kā turpmāk ierobežot tabakas izstrādājumu tirdzniecību un lietošanu. Līdzās jauniem smēķēšanas aizliegumiem plānoti tādi, aiz kuriem slēpjas lielveikalu lobijs un kas bankrotam var nolemt mazās tirdzniecības vietas. Iespējams, avīžu kioski kļūs par vēsturi.

Netipiski agri kārto eksāmenu

Šodien turpinās angļu valodas eksāmens 12. klašu audzēkņiem. Tas šogad pirmoreiz notiek tik agri pavasarī, kamēr pārējie skolēni devušies pavasara brīvdienās.

2.lpp. Viedoklis: „Bankrots”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Kas tas ir bankrots? Tādu jautājumu filmā Ezera sonāte mazais Māris jautāja mātei, saņemot atbildi, kas kļuvis par vienu no leģendārajiem citātiem no latviešu filmām – bankrots ir tad, kad nekā nav. Liepājas metalurgam šobrīd tā arī ir.»

3.lpp.

Ūdenskrātuvju ledus kļūst bīstams

Ledus joprojām vilina gan zemledus makšķerniekus, gan bērnus. Glābēji brīdina, ka šīs izpriecas kļuvušas pārlieku bīstamas, un aicina uz ledus vairs nekāpt.

4.lpp. Novadā. Ziemāji iekonservējušies guļ

Ja citugad marta beigās saule jau uzsmaida labības sējumiem, šogad groži joprojām bargās ziemas rokās, pie tam vietām laukus skāris kailsals. Ventas Balss apjautāja zemniekus, kādu iespaidu tas atstājis uz ziemājiem.

Teātra ļaudis uzdrīkstas pasmieties

Novada amatierteātri gatavojas festivālam Noņem masku!, kas notiks 4. maijā. Šoreiz aktieri pulcēsies Ugālē.

Bioloģiski dinamiskais kalendārs APRĪLIM

5.lpp.

Ventus tērē ar prieku

Ventspils naudiņa venti jau otro gadu ir teju otra oficiālā valūta mūsu pilsētā. Iegūtos ventus labprāt brauc tērēt arī iedzīvotāji no citām pilsētām.

Izklaides skolēnu brīvdienās

Skolēnu brīvdienas var pavadīt dažādi – gulšņājot pie televizora, datora sabiedrībā vai laiskojoties vienkārši tāpat. Taču var arī reizē atpūsties un izglītoties visdažādākajos speciāli skolēnu brīvdienām organizētajos pasākumos.

Studenti gatavojas vadīt ekskursijas

Piesaistot svešvalodu pratējus un piedāvājot Ventspils Augstskolas studentiem prakses iespējas, muzejs rīko īpašas nodarbības, lai tūrisma sezonā jaunieši varētu pilī vadīt ekskursijas.

6.lpp. Sports. Zvaigžņu spēlē draudzīgs neizšķirts

Olimpiskā centra Ventspils atklātajā hokeja čempionātā noskaidroti jaunie šīs sezonas čempioni – par tiem kļuvuši Saldus/PRYOR spēlētāji. Pirmo reizi aizvadīta arī Zvaigžņu spēle, kas noslēgusies ar rezultatīvu neizšķirtu 7:7.

Studenti gatavojas cīņai ar RSU

Ventspils Augstskolas basketbolisti noslēguši Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas regulārā turnīra spēles un čempionāta ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar Rīgas StradiņaUniversitāti. Pašlaik vienīgais neatbildētais jautājums ir: kurai vienībai šajā duelī būs sava laukuma priekšrocības?

Divi desmitnieki Sočos

Ar pasaules čempionātu, kas norisinājās Sočos, nākamo ziemas olimpisko spēļu mājvietā, tika pielikts punkts šai ātrslidošanas sezonai. Haraldam Silovam, mūsu labākajam šī sporta veida pārstāvim, to izdevās noslēgt ar izcīnītu devīto un desmito vietu.

7.lpp. Darbs un nauda. Par labāko produktu balso internetā

Divu nedēļu laikā par produktiem, kas piedalījās izstādē Elementi 2013, atdots vairāk nekā 39 tūkstoši balsu. Izstādē bija skatāma Kurzemē, toskait Ventspilī, ražotā produkcija.

Ventspilnieces vilks lina un trikotāžas kleitas

Uzņēmums Lemewe collection, kas nedaudz vairāk kā gadu darbojas Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatorā, jau gatavs ražot un eksportēt pirmo produkciju – sieviešu lina un trikotāžas apģērbu. Uzņēmums sola maijā sākt apģērba tirdzniecību vienā no Ventspils veikaliem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: