Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspils pieredze par paraugu

Jau vairāki desmiti daudzbērnu ģimeņu ir izmantojušas piedāvājumu sagaidīt mazuli Ventspils slimnīcā komforta palātā bez maksas. Nozares asociācija aicina ieviest šādu praksi arī citās Latvijas slimnīcās.

Pie mums brauc gan teātri, gan skatītāji

Ventspils un citu pilsētu teātramīļi arī turpmāk varēs baudīt Valmieras teātra izrādes uz teātra nama Jūras vārti skatuves. Pilsētas mērs Aivars Lembergs un teātra direktore Evita Sniedze parakstījuši sadarbības līgumu uz nākamiem trīs gadiem. Pilsētas dome katru viesizrādi dotē 5000 latu apmērā.

2.lpp. Viedoklis: „Vakar vajadzēja”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Kopš pagājušā gadsimta beigām, kad Latvija atguva neatkarību un atvēra savas robežas, Sprīdīša pēdās aizdevušies un valstij pazuduši vairāk cilvēku nekā pēc pēdējā kara. Vai aizbraukušie tūkstoši līdzīgi kā Sprīdītis, iepazīdami un apgūdami plašās pasaules priekšrocības, mīnusus un mācības, arī atgriezīsies mājās, nav zināms.»

3.lpp.

Pārventā top vērienīgs IT projekts Ventspilī

Ventspils brīvostas teritorijā, Augsto tehnoloģiju parkā, šobrīd tiek likti pamati programmatūras testēšanas laboratorijai, kuru sadarbībā ar Latvijas Universitāti veido viens no Latvijas vadošajiem IT uzņēmumiem. Lai arī no ārpuses tā būs vien neliela, konteinertipa celtne, investīcijas tehnoloģijās sasniegs 3.5 miljonus latu un radīs jauna darba iespējas.

Marts – rekordmēnesis Ventspils ostā

Pie Ventspils brīvostas piestātnēm un termināļiem kravu plūsma turpina pieaugt. Martā sasniegts pārkrauto kravu mēneša rekordapjoms pēdējos desmit gados – 3,7 miljoni tonnu.

4.lpp. Izglītība. Stundās sēž kritiskie draugi

Kopš janvāra beigām visās Ventspils skolās visai bieži notiek atklātās stundas, kuras vēro un pēc tam analizē speciālisti no Latvijas Universitātes.

Skološana izmaksā dārgāk

Ventspils pilsētas un novada pašvaldību apstiprinātās viena audzēkņa uzturēšanās izdevumu tāmes liecina, ka ar katru gadu pašvaldību izdevumi pieaug, un izņēmums nav arī šis gads.

5.lpp. Kultūra. Ilgas zemapziņā ir daudz tautasdziesmu

Ziemeļkurzemes bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojumā piedalījās arī alsundzniece Ilga Leimane. Viņas vārds cieši saistīts ar tautas garamantu celšanu saulītē.

Akordeons elpo kopa ar mūziķi

Ieguvuši trešo vietu V starptautiskajā mūzikas skolu akordeonistu solistu konkursā, mūzikas skolas 3. klases audzēknis Aļeks Lapsa un 5. klases audzēknis Pāvels Mihailovs apņēmušies muzicēt vēl uzticīgāk.

6.lpp. Sports. Gūtmanis: “Uzvara ar raksturu”

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas izslēgšanas spēles ar uzvaru sākuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar 80:67 pieveica Rīgas Stradiņa Universitāti (RSU).

Florbola turnīrā tuvojas play off cīņas

Pirmo reizi mūsu pilsētā notiek Ventspils Augstskolas florbola turnīrs, kurā spēkus var izmēģināt pilnīgi visi interesenti. Jau pavisam drīz čempionātā noslēgsies apakšgrupu turnīra cīņas, bet pēc tam sekos izšķirošās izslēgšanas spēles.

Orientēšanās sākas Piedzīvojumu parkā

Klāt orientēšanās sacensību seriāla Azimuts jaunā sezona – tās atklāšanas pirmā posma sacīkstes tiks aizvadītas jau ceturtdien Piedzīvojumu parka teritorijā un tā apkārtnē.

7.lpp. Vide. Mazs vīriņš – liels rakums

Mazie zemes vīriņi samta kažociņā – kurmji – sarosījušies pavasarim. Lai arī viņu darbošanās ir slēpta cilvēku acīm un par to liecina vien melnas zemes čupiņas, kurmju dzīvei pazemē ir savi likumi un paradumi.

Likums ir – atliek to pildīt

Cilvēce nosacīti dalās trijās lielās grupās: tajos, kuri mīl suņus, tur tos, audzē un rūpējas par tiem, neitrālajos – kuri papaijā un pabužina kaimiņa mīluli, taču paši nekad netur četrkājainu draugu, un dzīvnieku nīdējos, kuriem tie nepatīk.

Kukaiņi sāk mosties

Šogad pavasaris Kurzemē iestājies pāris nedēļu ātrāk nekā Latvijas austrumos un ziemeļos, konstatējis kukaiņu pētnieks Voldemārs Spuņģis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: