Iepriekšējā nedēļas nogalē norisinājās ikgadējā izstāde „Skola 2013”, kur jaunieši varēja uzzināt par jaunākajām un populārākajām mācību programmām Latvijā un ārzemēs. No Ventspils uz izstrādi pirmoreiz devās arī Jaunrades nams. Tā stends piesaistīja daudzu izstādes apmeklētāju interesi.

Ventspils Jaunrades nama stenda galvenais mērķis bija informēt interesentus par planetārija un observatorijas apmeklēšanas un izmantošanas iespējām Ventspilī. Stendā ikvienam interesentam bija iespēja uzzināt visu nepieciešamo informāciju, kas vajadzīga, lai dotos uz Ventspili un apskatītu objektus klātienē.

 

Vislielāko interesi izrādīja skolotāji un klašu audzinātāji, kas pozitīvi izteicās par planetārija un observatorijas augsto pievienoto vērtību izglītošanas jomā. Daudzi skolotāji izstādes laikā atzina Ventspili par labu potenciālo objektu, kur vest savas audzināmās klases izglītojošā braucienā. Vairāki audzinātāji jau interesējās par planetārija darba laikiem un vēlējās pieteikt ekskursiju.

 

Lielu interesi izrādīja arī skolas, kas ir iesaistījušās dažādos starptautiskos projektos, un vēlas parādīt, kādas iespējas ir Latvijā. Iespējams, ka jau drīzumā Ventspils Jaunrades namu apmeklēs viesi no Vācijas, Somijas, Bulgārijas un pat no Japānas.

 

Īpašu atzinību izpelnījies stendā novietotais zvaigžņu globuss, ko apbrīnoja daudzi astronomijas pārzinātāji. Izstādes apmeklētāji pozitīvi novērtē arī videomateriālu, kurā var redzēt, kā izskatās planetārijs, observatorija un ko tur dara.

 

Ventspils Jaunrades namam ar stenda palīdzību izdevies informēt vairākus tūkstošus iedzīvotāju Latvijā par izglītojošā tūrisma iespējām Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: