Šodien pašvaldības SIA „Ventspils siltums” katlumājā Brīvības ielā 38, piedaloties Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam un mediju pārstāvjiem, iedarbināja abus jaunos šķeldas katlus.

Apskati foto!

 

Pēc katlu ieregulēšanas pabeigšanas katli var sākt strādāt ar pilnu jaudu un pilnībā nodrošinās kreisā krasta patērētājus ar siltumu, kas ražots, sadedzinot šķeldu.

 

Katlumāju rekonstrukcija tiek veikta, pateicoties Ventspils pilsētas domes atbalstam un piesaistītajam Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumam 6 miljonu latu apmērā, kas sedz gandrīz pusi no projekta izmaksām. Tas ir maksimālais apjoms, kādu bija iespējams piesaistīt. Turpmāk „Ventspils siltums” pakāpeniski pāries no mazuta kā kurināmā izmantošanas, un 80% siltuma Ventspils katlumājās saražos ar šķeldu.

 

Pateicoties tam, ka siltumenerģijas ražošanas process nebūs atkarīgs no mazuta cenu krasajām svārstībām, siltuma tarifu būs iespējams uzturēt vienmērīgāku. Sagaidāms, ka pēc jauno šķeldas apkures katlu ieregulēšanas, būs iespējams samazināt siltuma tarifu. Ventspils pilsētas dome jau ir uzdevusi PSIA „Ventspils siltums” veikt nepieciešamos aprēķinus un sākt gatavot pieteikumu Regulatoram, ko plānots iesniegt pēc katlumājas Brīvības ielā 38 rekonstrukcijas pabeigšanas. Vienlaikus pēc projekta īstenošanas uzlabosies arī gaisa kvalitāte pilsētā.

 

Šī projekta ietvaros darbi notiek arī Talsu ielas 69 katlumājā. Februārī apstiprināts tehniskais projekts Talsu ielas 69 katlumājai. Veiksmīga iepirkuma rezultātā jau noslēgts līgums par nojaukšanas un pazemes daļas darbu veikšanu, bet šonedēļ plānots izsludināt iepirkumu par virszemes būvdarbu veikšanu.

 

Projektu pilnībā plānots pabeigt līdz 2013.gada beigām.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: