Noslēdzoties Latvijas 3. posma valsts olimpiādei informātikā, godalgotu vietu ieguvis 1. ģimnāzijas 12.a klases skolnieks Edgars Kairišs.

Edgars ieguva 1. vietu informātikas olimpiādē gan skolas, gan novada līmenī. Divas dienas ilgušajās sacensībās valsts līmenī bija jāveic dažādi sarežģīti uzdevumi, ik dienu strādājot 5 stundas. Edgars arī valsts līmenī demonstrēja ne vien labas zināšanas informātikā, bet arī izcilas darbaspējas un prasmes.

 

„Olimpiādes uzdevumi nebija vienkārši, lai tiktu galā ar tiem, nepietiek tikai ar informātikas stundās iegūtajām zināšanām. Kaut skolā programmēšanas pamati ir augstā līmenī, daudz jāstrādā un jāmācās patstāvīgi,” par olimpiādi izsakās Edgars.

 

Ventspils 1. ģimnāzijas skolnieks informātiku apgūst divu pedagogu - Ivara Attekas un Aivara Žoglas - vadībā. Programmēšanas pamati Edgaram ir ne tikai mācību priekšmets skolā, programmēšana aizrauj viņu arī brīvajā laikā. Tādējādi izpaužas jaunieša radošums un loģiskās spējas.

 

Olimpiādē Edgars risināja vairākus sarežģītus uzdevumus, kas liktu palauzīt galvu pat pieredzējušam IT speciālistam. Puisis dalās padomā, kā atrisināt šķietami neatrisināmu uzdevumu „Dažreiz labākais paņēmiens ir uz brīdi aizmirst par uzdevumu un iziet ārā pastaigāties. Pamainot vidi, iespējams, ka domās pēkšņi radīsies atbildes uz nesaprotamajiem jautājumiem.”

 

Pēc 12. klases beigšanas Edgars plāno turpināt studijas datorzinību jomā. Kā vienu no iespējamajām augstskolām, kur mācīties, viņš min arī Ventspils Augstskolu. Jau tagad puisim ir idejas interneta projektiem. Iespējams pēc pāris gadiem viņš nāks klajā ar kādu inovāciju, kas pārveidos interneta vidi Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: