Aldaris LBL kārtējā mačā BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā pāriecinoši apspēlēja studentus no Latvijas Universitātes 95:60, izcīnot 12. panākumu 13 spēlēs.

Spēles sākumu krietni aktīvāk iesāka mājinieki, cieši sedzot savus pretiniekus un neļaujot tiem izvērsties uzbrukumā, tikmēr paši guva septiņus punktus pēc kārtas. Pēc minūtes pārtraukuma Kristaps Dārgais atklāja arī LU rēķinu, bet ventspilnieki turpināja nomētāt viesus, tiesa, vājākām sekmēm. Ceturtdaļas vidū un otrajā pusē rīdzinieki jau spēlēja veiksmīgāk, spējot pat izlīdzot rezultātu, bet visu ceturksni zaudējot tikai ar -3 (14:17).

Otrā ceturkšņa sākumā ventspilnieki izvēlējās vairāk spiest uz groza apakšu, kas arī sekmīgi izdevās, Mārtiņam Meieram gūstot septiņus punktus nepilnās trīs minūtēs. Viesi gan nesnauda, neļaujot mājiniekiem gūt lielu pārsvaru. Tuvojoties puslaika beigām, Ventspils klubs gan pamazām palielināja vadību un pārtraukumā devās pie +8 (42:34). Pēc pirmā puslaika ventspilnieki rindās rezultatīvākie garā gala spēlētāji Meiers un Bērziņš, bet viesu rindās 10 punkti Dārgā kontā.

Otro puslaiku ar astoņiem punktiem pēc kārtas iesāka mājinieki, tikai Kristapam Dārgajam pēc trīs minūšu klusuma gūstot grozu arī LU labā. Viesi biežāk kļūdījās un pārlieku paļāvās uz metieniem no distances, un ventspilnieki līdz ceturtdaļas beigām sasniedza 23 punktu pārsvaru (66:43).

Ceturtajā ceturksnī mājinieki turpināja dominēt, neradot nekādas šaubas par šī mača uzvarētāju. Tuvojoties spēles beigām, viesu aizsardzība kļuva aizvien paviršāka, un BK "Ventspils" svinēja uzvaru ar 35 punktu pārsvaru (95:60). Uzvarētāju rindās 10 un vairāk punktus guva seši spēlētāji (rezultatīvākais no tiem Jānis Timma ar 16 punktiem), bet viesiem ar 14 punktiem labākais bija Kristaps Dārgais.

Ventspilniekiem šī bija 12.uzvara 13 spēlēs, tādējādi nostiprinoties turnīra tabulas galvgalī. Latvijas Universitātes komanda tikmēr piedzīvoja 15.zaudējumu 25 mačos, atkāpjoties uz astoto pozīciju 11 komandu konkurencē. Nākamo spēli Aldaris LBL ietvaros BK "Ventspils" aizvadīs 24.februārī, Rīgā viesojoties pie Latvijas U18 izlases komandas, savukārt LU tajā pašā dienā spēlēs ar turnīra vicelīderiem ""VEF Rīga".

Aldaris LBL

BK "Ventspils" – Latvijas Universitāte 95:60 (17:14, 25:20, 24:9, 29:17)

BK "Ventspils": Timma 16, Meiers 13 (8ab), Simss 12, Laksa 10, Vairogs 10, Kempbels 10, Lejasmeiers 9, Bērziņš 9, Valters 3, Pinete 3.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: