BBL Top16 turnīru BK Ventspils basketbolisti noslēguši ar uzvaru viesos pret Rīgas Barons Kvartāls komandu 81:60, kas ne tikai ļāva revanšēties par zaudējumu pirmajā aplī, bet arī noslēgt šo turnīra posmu pirmajā vietā E apakšgrupā.

Jau pirms šīs spēles abas komandas bija nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet pirmajā vietā bija Barons Kvartāls, kas pirmā apļa spēlē Ventspilī svinēja uzvaru 66:65. Arī spēli Rīgā krietni labāk uzsāka baroni, visu pirmo ceturtdaļu turoties vadībā. Tās izskaņā mājiniekiem bija par desmit punktu pārsvars 23:13, tomēr tas arī bija rīdzinieku augstākais punkts šajā mačā.

BK Ventspils atbildēja ar izrāvienu 14:6, turklāt otrajā ceturtdaļā laukuma saimniekiem ļāva gūt vien 12 punktus, puslaiku jau noslēdzot savā labā 43:37. Trešās ceturtdaļas laukuma saimnieki vēl centās panāk ventspilniekus, taču ap tās vidu entuziasms krietni noplaka. Šajās desmit minūtēs Barons guva vien 9 punktus, kamēr viesi par desmit vairāk, izvirzoties vadībā jau ar 62:44.

Pēdējās desmitminūtes sākumā BK Ventspils plusi jau pārsniedza 20 punktus, un kļuva skaidrs, ka revanšs nekur nepazudīs. Ventspilnieki izcīnīja uzvaru 81:60, tā nodrošinot pirmo vietu grupā, kas nozīmē, ka pretī nāks F grupas otrā spēcīgākā komanda – BK Valmiera vai Šiauliai. Tas kļūs zināms rīt, kad Valmiera viesos aizvadīs spēli ar Sakalai. Ja valmierieši uzvar, mūs ceturtdaļfinālā gaida Latvijas duelis.

Vienīgā nepatīkamā ziņa šajā mačā ir tā, ka klibodams laukumu trešajā ceturtdaļā pameta Sandis Valters. Jācer, ka savainojums nav pārāk nopietns, jo komandas pieredzējušākā vīra palīdzība komandai ir ļoti nepieciešama, turklāt jau otrdien, kad ventspilnieki viesos tiksies ar Rumānijas Gaz Metan Medias.

BBL Top16

Barons kvartāls – Ventspils 60:81 (23:15, 12:28, 9:19, 16:19)

Ventspils: Bērziņš 15 (6ab), Vairogs 12, Kempbels 11, Simss 10, Meiers 9, Timma 8, Laksa 7, Valters 4, Lejasmeiers 3, Pinete 2, Gražulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: