Ir daudz cilvēku, kuri nekad nav iedomājušies, ka viņu izteiktie komentāri dažādos portālos internetā saglabājas un tos lasa simtiem, varbūt pat tūkstošiem cilvēku.

Daudzi rīkojas bezatbildīgi un nolaidīgi, jo uzskata, ka visas darbības ir anonīmas – vairumam no mums nav ne jausmas par to, ka internetā veiktajām darbībām ir iespējams izsekot.  Tāpēc šogad, jau desmito reizi, visā Latvijā 5. februārī notiek projekts "Droša interneta diena" ar šī gada devīzi "Cieni sevi un citus internetā".

Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Ventspils Vakara vidusskolu rīko pasākumu, kurā tiksies ar 5.- 6. klašu skolniekiem, informēs viņus par drošu internetu, no kā jāuzmanās, saskaroties ar dažādiem piedāvājumiem no virtuālās vides, par drošu paroļu izveidi, kur vērsties pēc palīdzības, kā arī spēlēs spēles un diskutēs par aktuāliem jautājumiem saistībā ar IT lietām.

Savukārt Ventspils Digitālajā centrā visu dienu būs iespējams skatīties īsfilmas par drošību internetā, konsultēties ar Digitālā centra speciālistiem, kā arī apmeklēt Swedbank apmācības par internetbanku drošību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: