22. februārī plkst. 19.00 Rīgas Krievu teātris rādīs režisora Mihaila Gruzdova iestudēto Miro Gavrana izrādi Viss par sievietēm.

Režisors Gruzdovs:«Izrādē iesaistītās aktrises, kuras ir ļoti talantīgas, izdzīvo uz skatuves piecus stāstus, kas aptver veselu dzīves posmu. Tas ir stāsts par bērnību, draudzību, mīlestību, vientulību, priekiem un bēdām. Lugas darbība vērojama bērnudārzā, dzīvoklī un veco ļaužu namā. Izrādes galvenās varones, tās kodols ir sievietes.

 Izvēlējos iestudēt šo lugu, jo tā man sniedza iespēju izprast sievietes iekšējās pasaules noslēpumus. Pieļauju, ka mūsdienu horvātu dramaturga Gavrana luga skatītājus var piesaistīt ar sievietes tēlu, viņas likteņa niansēm un ar to, kas ar viņu notiek. Runājot par izrādes niansēm, kas varētu ieinteresēt skatītājus, gribas uzsvērt, ka speciāli šai izrādei tika uzrakstītas piecas oriģināldziesmas. Ja domā par mūsdienu skatītāju un to, ko viņš vēlas redzēt, nākot uz kādu konkrētu izrādi, svarīgi saprast, ka cilvēki iet uz teātri dažādu iemeslu dēļ. Vieniem vajag izklaidi, lai aizmirstos no ikdienas rūpēm, bet citiem – kaut ko dvēselei. Šajā ziņā luga Viss par sievietēm drīzāk domāta tiem skatītājiem, kas meklē dvēselisko baudījumu. Protams, izrādē netrūkst arī izklaides elementu.

Kādu laiku neesmu bijis Jūras vārtos, tāpēc grūti izvērtēt, kā aktrises jutīsies. Domāju, ka tas nav atkarīgs no skatuves, bet no kontakta ar skatītājiem. Ja skatītāji būs noskaņoti labvēlīgi, tad izrāde noritēs labi un aktieriem būs viegli.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: