Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mātei atņem bērnu

Tārgalniece Inese jau trešo mēnesi dzīvo neziņā un sāpēs – Bāriņtiesa viņai atņēmusi 11 gadus vecā dēla aprūpes tiesības. Sieviete un viņas ģimene uzskata, ka lieta ir safabricēta.

Sniegs un palodzes kļuvuši melni

Pēc zināma klusuma atkal aktualizējušās iedzīvotāju sūdzības par ogļu putēšanu. Reģionālā vides pārvalde sola pārbaudīt, vai Ventspils tirdzniecības osta ievērojusi ogļu pārkraušanas tehnoloģiju. Šogad uzņēmumam pilnībā jāpārtrauc ogļu pārkraušana atklātā veidā importa rajonā.

 

2.lpp. Viedoklis: „Latvijas bērni: SOS!”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Kad redakcijā uzzinājām, ka novada ģimenei, kuras bērns ir aprūpēts, paēdis un pienācīgi uzraudzīts tiek atņemtas bērna aprūpes tiesības un liegta iespēja tikties ar puiku nu jau teju trešo mēnesi, radās jautājums – ko gan mamma tik briesmīgu izdarījusi, lai krīzes centrā zēnam būtu labāk nekā mājās?»

 

3.lpp.

Meitenītei suns iekož sejā

Sešgadīgā Evelīna ārstējas Ziemeļkurzemes slimnīcā. Viņai kaimiņu suns iekodis sejā – brūcēm uzliktas šuves, bet meitenītes tētis domā, kur ņemt līdzekļus, ja bērnam būs nepieciešama plastikas ķirurga palīdzība.

Sharan taranē Sarkano tiltu

Ceļu satiksmes negadījums ar iespaidīgām sekām noticis Kuldīgas ielā, uz Sarkanā tilta – to taranējusi automašīna, pamatīgi sadragājot tilta margas.

 

4.lpp.

Labi skan flautas un pikolo flautas

Ar labiem panākumiem no konkursā Rīgā atgriezušās Mūzikas skolas audzēknes.

Ir un vienlaikus nav – pils bruņinieks

Livonijas ordeņa pilī apmeklētājus sagaida virtuāls bruņinieks, kurš šķindina bruņas, veic dažādas kustības un sper vairākus soļus.

 

5.lpp. Veselības aprūpe. Darbu sāk ārstnieciskās vingrošanas zāle

Pateicoties izveidotajai ārstnieciskās vingrošanas zālei, jaunajā Ventspils poliklīnikā Raiņa ielā jau otro nedēļu tiek nodrošināts vēl līdz šim nebijis rehabilitācijas pakalpojums. Ir piešķirts valsts finansējums un piesaistīts daudzsološs jauns fizioterapeits, lai pacienti varētu saņemt ārstniecisko vingrošanu.

 

6.lpp. Sports. Rumāņu basketbols mūsējiem nav šķērslis

Laba aizsardzība un teicama cīņa par atlēkušajām bumbām, kas mijās ar daudzām pieļautajām kļūdām, atnesa BK Ventspils pirmo un turklāt arī ļoti pārliecinošu uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa Last 16 posma sacensībās.

Futbolistiem neizšķirts ar Jūrmalu

Pēdējo grupu turnīra spēli Latvijas futbola Virslīgas Ziemas kausa izcīņā aizvadījuši FK Ventspils futbolisti – cīņa ar Jūrmalu beigusies neizšķirti 1:1 (1:0). Vienīgos vārtus mūsējo labā guva Eduards Tidenbergs.

Māsām Grīvām bronza ASV un Krievijā

Mūsu pilsētas vieglatlēti ar labiem panākumiem startējuši dažādās sacensībās ārzemēs. Labākos rezultātus šoreiz izdevies sasniegt māsām Laumai un Mārai Grīvām, kas ieguvušas bronzas medaļu.

7.lpp. Intervija. Kalniņš: tiešām domāju atgriezties...

Ārsts NORMUNDS KALNIŅŠ dzimis un audzis Ventspilī. Izmācījies par ārstu Latvijā, strādā Vācijā. Tomēr ar Ventspili saites nav zudušas – te dzīvo viņa un sievas mammas un citi tuvinieki, draugi. Te sadarbībā ar bijušo klasesbiedru ķirurgu Ģirtu Štekerhofu klīnikā Zinta Kalniņš, viesojoties Latvijā, ar mūsdienīgu metodi veic vēnu operācijas. Starp citu, intervija ar dakteri Kalniņu Ventas Balsī notikusi arī pirms vairāk nekā 20 gadiem – 1990. gadā, viņa ārsta karjeras pašā sākumā. Toreiz viņš izsaka pārliecību, ka viņa zināšanas, darbs un uzkrātā pieredze Latvijai būs vajadzīga. «Es vienmēr atceros, ka esmu nācis no savas tautas un zemes, no Latvijas.» Jā, Kalniņš ir gatavs atgriezties savā dzimtajā pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: